ΚΟΣΜΟΣ

Παρότι κόρη πάστορα η Άνγκελα Μέρκελ «αμάρτησε» - Τι αποκάλυψε η καγκελάριος;

Παρότι κόρη πάστορα η Άνγκελα Μέρκελ «αμάρτησε» - Τι αποκάλυψε η καγκελάριος;
REUTERS/Reinhard Krause

Παραβαίνοντας τη βασική της αρχή να μην μιλά για ζητήματα προσωπική φύσεως η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αποκάλυψε σε τηλεοπτική της συνέντευξη μία νεανική της «αμαρτία».

Ποια ήταν η αμαρτία της; Κάπνισε ένα τσιγάρο και το απέκρυψε από τον πατέρα της, που ήταν πάστορας και τη μητέρα της.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NDR σχετικά με κάποια «νεανική της αμαρτία», αφού ο βασικός της αντίπαλος, υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, παραδέχθηκε ότι είχε πετάξει απορρυπαντικό για τα ρούχα σε δημόσια πισίνα κατά τη διάρκεια μιας «τρελής νύχτας».

«Κάπνισα ένα τσιγάρο αρκετά νωρίς και δεν το είπα στους γονείς μου. Μία μικρή αμαρτία, θα έλεγα» απάντησε η Μέρκελ στο NDR.

Η 63χρονη πολιτικός στοχεύει σε μια τέταρτη θητεία στον θώκο της καγκελαρίου, στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από 12 χρόνια στην εξουσία, η Γερμανίδα καγκελάριος αυτοπροβάλλεται ως κάτι παραπάνω από τη «Mutti» (μητέρα) της Γερμανίας και πραγματοποιεί εκστρατεία στο Διαδίκτυο με στόχο να έλθει σε επαφή με νεαρούς ψηφοφόρους ώστε να κερδίσει τη στήριξή τους.

Η Άνγκελα Μέρκελ επιχειρώντας να κινητοποιήσει τους περίπου 3 εκατομμύρια νέους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν το συντηρητικό κόμμα της, εμφανίστηκε στο YouTube και παρέστη στο μεγαλύτερο συνέδριο παιχνιδιών υπολογιστών της Ευρώπης.

Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε τον Ιούνιο το ινστιτούτο Forsa το 57% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-21 διατύπωσαν τη στήριξή τους στη Μέρκελ έναντι του 53% των Γερμανών πολιτών. Μόλις το 21% των νέων υποστήριξε τον Μάρτιν Σουλτς.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ