ΚΟΣΜΟΣ

Σε διαρκή συναγερμό η Μόσχα - Μαζικές εκκενώσεις κτιρίων (pics&vids)

Σε διαρκή συναγερμό η Μόσχα - Μαζικές εκκενώσεις κτιρίων (pics&vids)
Twitter/@TikhomirovaON

Οι Αρχές της Ρωσίας εκκένωσαν περισσότερα από 30 εμπορικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και Πανεπιστήμια ύστερα από «επαναλαμβανόμενα» τηλεφωνήματα που προειδοποιούσαν για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών. Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την αστυνομία. 

«Φαίνεται πως είναι περίπτωση τηλεφωνικής τρομοκρατίας, αλλά πρέπει να ελέγξουμε τα μηνύματα», ανέφεραν πηγές των Αρχών στο πρακτορείο ειδήσεων Tass, τονίζοντας πως όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν την ίδια ώρα και συνεχίστηκαν και αφότου η αστυνομία ξεκίνησε τις εκκενώσεις.

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας και εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν φτάσει σε όλα τα υπό έλεγχο σημεία και εξετάζουν εξονυχιστικά τα πάντα.

Μεταξύ των περιοχών που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας των ειδικών είναι ορισμένοι από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας και περισσότερα από 12 εμπορικά κέντρα.

Την τελευταία εβδομάδα οι Αρχές της Ρωσίας είναι σε πλήρη συναγερμό καθώς επί μέρες λαμβάνουν δεκάδες απειλητικά τηλεφωνήματα, που προειδοποιούν για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ