ΚΟΣΜΟΣ

Και οι δυο Ρώσοι πιλότοι νεκροί, λένε οι Τουρκμένοι

Και οι δυο Ρώσοι πιλότοι νεκροί, λένε οι Τουρκμένοι
REUTERS/Turkish Interior Ministry/Handout via Reuters

Νεκροί είναι και οι δυο Ρώσοι πιλότου του μαχητικού που κατερρίφθη από την τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα σύνορα της χώρας με την Συρία, σύμφωνα το Reuters που επικαλείται αναπληρωτή στρατηγό της ταξιαρχίας των Τουρκμένων που μίλησε σε δημοσιογράφους.

"Και οι δυο πιλότοι ανασύρθηκαν νεκροί. Οι μαχητές μας άνοιξαν πυρ στον αέρα και σκοτώθηκαν στον άερα", είπε ο Τουρκμένος στρατηγός στο χωριό Γιαμάντι κρατώντας κομμάτι του αλεξίπτωτου ενός εκ των πιλότων.

Η Τουρκία εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι δυο πιλότοι είναι ακόμα ζωντανοί και καταβάλλει προσπάθειες να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους από τους Σύρους αντάρτες, είπε στο Reuters Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Οι μονάδες μας, που έλαβαν την πληροφορία ότι οι δυο πιλότοι είναι ζωντανοί, εργάζονται για να τους αποσπάσει από τους αντάρτες της αντιπολίτευσης με ασφάλεια", τόνισε ο αξιωματούχος.

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι το Κρεμλίνο δεν έχει καμία απολύτως πληροφόρηση για την τύχη των δυο χειριστών του ρωσικού Σουχόι που κατερρίφθη από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Πρόσθεσε ότι αναμένει από το ΝΑΤΟ να αντιδράσει και να σχολιάσει τις "προκλητικές" όπως είπε κινήσεις της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ