Η Ρωσία γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο
Η Ρωσία θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού παγκοσμίως με τα εγκαίνια μιας μεγάλης μονάδας εξόρυξης και τήξης στην Άπω Ανατολή.
Μετά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας από την ρωσική εταιρεία παραγωγής χρυσού Polyus για την ανάπτυξη του κοιτάσματος χρυσού της Νατάλκα, στην περιφέρεια του Μαγκαντάν στη Ρωσία, ο όγκος εξόρυξης και επεξεργασίας των μεταλλευμάτων θα υπερβεί τους 10 εκατ. τόνους ετησίως, ενώ ο όγκος παραγωγής χρυσού θα φθάσει τους 13 τόνους ετησίως, γεγονός που αυξάνει την παραγωγή χρυσού της Ρωσίας κατά 5%, σύμφωνα με το υπουργείο.
«Αυτό θα κάνει τη Ρωσία τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού στον κόσμο μετά την Κίνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Polyus Πάβελ Γκράτσιεφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η εταιρία Polyus ξεκίνησε επίσημα το πρώτο στάδιο της λειτουργίας της Νατάλκα στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ η πλήρης παραγωγή αναμένεται πριν από το τέλος του 2018.
Η Νατάλκα βρίσκεται στην περιοχή Τενκίνσκιγι της περιφέρειας του Μαγκαντάν, 400 περίπου χλμ από την πόλη του Μαγκαντάν.
Το κοίτασμα χρυσού στη Νατάλκα, που ανακαλύφθηκε αρχικά το 1942, είναι το μεγαλύτερο στη Ρωσία, παράγοντας το 25% του χρυσού της χώρας.
Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος στην Τουρκία - Μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου της Λιβύης
21:14
Ιταλία: Νεκρός βρέθηκε ο Νορβηγός πρωταθλητής Ευρώπης του Διάθλου, Σίβερτ Γκούτορμ Μπάκεν
21:10
Βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο Γάλλων κομάντος στο αλιευτικό του Έλληνα «Εσκομπάρ»
21:00
Αγρότες: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο Ηρακλείου Κρήτης - Τα αιτήματά τους (vid)
20:51