ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε το «ματωμένο αναρριχητικό τσεκούρι» που σκότωσε τον Τρότσκι (pic)

Βρέθηκε το «ματωμένο αναρριχητικό τσεκούρι» που σκότωσε τον Τρότσκι (pic)
sputniknews.com

Χρειάστηκαν να περάσουν επτά δεκαετίες για να βρεθεί το «ματωμένο αναρριχητικό τσεκούρι» που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Λέων Τρότσκι, τον Αύγουστο του 1940 στο Μεξικό.

Το τσεκούρι που έχει πάνω του το αίμα του μεγάλου θεωρητικού του μαρξισμού βρέθηκε κρυμμένο κάτω από ένα κρεβάτι στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Υπεύθυνος για την ανακάλυψη είναι ο H. Keith Melton, ο οποίος ασχολείται με την ανεύρεση χαμένων αντικειμένων από κατασκόπους. Ταξίδεψε τρεις φορές στο Μεξικό για να το εντοπίσει και έπειτα από πολλές προσπάθειες τα κατάφερε.

Όπως έγινε γνωστό το τσεκούρι είχε στην κατοχή του ένας άνδρας που εργαζόταν σε μουσείο ιστορίας και το 1960 επιμελήθηκε τη δημιουργίας μίας πτέρυγας με αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί από την αστυνομία. Όταν το βρήκε αποφάσισε να το κρατήσει ο ίδιος ενώ στη συνέχεια το έδωσε στην κόρη του. Έκτοτε το τσεκούρι παρέμεινε κρυμμένο κάτω από ένα κρεβάτι στο Μεξικό.

balta

(Πηγή: gazetekarinca.com)

Συγκινημένος ο συλλέκτης που το εντόπισε δήλωσε ότι έκανε τρία ταξίδια στην πόλη του Μεξικό για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για το τσεκούρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Τρότσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ