Ρώσοι ψαράδες αλίευσαν ψάρι ενός τόνου - τι τους δίχασε (pics)
Στις 9 Σεπτεμβρίου ψαράδες από το νησί Iturup της Ρωσίας, ενώ ψάρευαν στα ανοιχτά των Κουρίλων νήσων, έπιασαν στα δίχτυα του αλιευτικού τους ένα γιγάντιο ψάρι βάρους ενός τόνου.
Στη θέα του γιγάντιου ψαριού το πλήρωμα του αλιευτικού διχάστηκε. Ορισμένοι ψαράδες, υποστήριξαν ότι έπρεπε να ρίξουν το ψάρι ξανά στη θάλασσα, ενώ οι άλλοι μισοί ανυπομονούσαν να γυρίσουν με αυτό στο λιμάνι του νησιού.
Μέχρι όμως να αποφασίσουν, αυτό πέθανε με αποτέλεσμα να το μεταφέρουν στο λιμάνι. Εκεί παρέμεινε σε κοινή θέα για άλλα δύο 24ωρα.
Όταν πλέον είχε αρχίσει να σαπίζει, οι ντόπιοι αποφάσισαν να το τεμαχίσουν και να το αφήσουν σε ένα σημείο όπου αφήνουν συνήθως φαγητό για τις καφέ αρκούδες.

Η απόφαση των ψαράδων εξόργισε τους επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Sakhalin που, έχοντας πληροφορηθεί την ύπαρξή του, έστειλαν αντιπροσωπεία στο νησί για να παραλάβει το ψάρι.
Το σπάνιο αυτό ψάρι ήταν ένα φεγγαρόψαρο «όπα» και είναι το μόνο γνωστό θερμόαιμο ψάρι, που μπορεί, δηλαδή, να διατηρεί ολόκληρο το σώμα του θερμό, όπως τα θηλαστικά και τα πτηνά, ανεξάρτητα από το περιβάλλον του.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από τον ΔΕΔΔΗΕ
02:00
Στα «σκαριά» νέα «Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
01:00
Eορταστικό ωράριο Πάσχα: Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
00:30
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση Τραμπ για να... τσακίσει το Ιράν - Το «όχι» και οι όροι της Τεχεράνης
23:56