ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσοι ψαράδες αλίευσαν ψάρι ενός τόνου - τι τους δίχασε (pics)

Ρώσοι ψαράδες αλίευσαν ψάρι ενός τόνου - τι τους δίχασε (pics)
Sakhalin Info

Στις 9 Σεπτεμβρίου ψαράδες από το νησί Iturup της Ρωσίας, ενώ ψάρευαν στα ανοιχτά των Κουρίλων νήσων, έπιασαν στα δίχτυα του αλιευτικού τους ένα γιγάντιο ψάρι βάρους ενός τόνου.

Στη θέα του γιγάντιου ψαριού το πλήρωμα του αλιευτικού διχάστηκε. Ορισμένοι ψαράδες, υποστήριξαν ότι έπρεπε να ρίξουν το ψάρι ξανά στη θάλασσα, ενώ οι άλλοι μισοί ανυπομονούσαν να γυρίσουν με αυτό στο λιμάνι του νησιού.

Μέχρι όμως να αποφασίσουν, αυτό πέθανε με αποτέλεσμα να το μεταφέρουν στο λιμάνι. Εκεί παρέμεινε σε κοινή θέα για άλλα δύο 24ωρα.

Όταν πλέον είχε αρχίσει να σαπίζει, οι ντόπιοι αποφάσισαν να το τεμαχίσουν και να το αφήσουν σε ένα σημείο όπου αφήνουν συνήθως φαγητό για τις καφέ αρκούδες.

inside moonfish

Η απόφαση των ψαράδων εξόργισε τους επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Sakhalin που, έχοντας πληροφορηθεί την ύπαρξή του, έστειλαν αντιπροσωπεία στο νησί για να παραλάβει το ψάρι.

Το σπάνιο αυτό ψάρι ήταν ένα φεγγαρόψαρο «όπα» και είναι το μόνο γνωστό θερμόαιμο ψάρι, που μπορεί, δηλαδή, να διατηρεί ολόκληρο το σώμα του θερμό, όπως τα θηλαστικά και τα πτηνά, ανεξάρτητα από το περιβάλλον του.

inside two bears eat

ΔΗΜΟΦΙΛΗ