ΚΟΣΜΟΣ

Γκάμπριελ: Να σταματήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες Ε.Ε. – Τουρκίας

Γκάμπριελ: Να σταματήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες Ε.Ε. – Τουρκίας
Reuters

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία, εξαιτίας των παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις οποίες προβαίνει η Άγκυρα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο SWR, ο γερμανός ΥΠΕΞ επεσήμανε:«Δεν μπορούμε να διεξάγουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με μια χώρα που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, που παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου, που στέλνει πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη φυλακή χωρίς κανέναν σαφή λόγο».

Ο Γκάμπριελ πρόσθεσε πως η ΕΕ θα μπορούσε να αναπτύξει μια «νέα μορφή συνεργασίας» στη διάρκεια των συζητήσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ένωση και πως αυτό το μοντέλο θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει ένα σχεδιάγραμμα για άλλες χώρες όπως η Τουρκία.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο κεντροαριστερός διεκδικητής της καγκελαρίας Μάρτιν Σουλτς δήλωσαν αμφότεροι στη διάρκεια της τηλεμαχίας τους μερικές εβδομάδες πριν από τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου ότι θα επιδιώξουν τον τερματισμό των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ