ΚΟΣΜΟΣ

«Ενισχύσαμε τη σχέση Ελλάδας-Ιταλίας με την διάσκεψη της Κέρκυρας» τονίζει ο Πάολο Τζεντιλόνι

«Ενισχύσαμε τη σχέση Ελλάδας-Ιταλίας με την διάσκεψη της Κέρκυρας» τονίζει ο Πάολο Τζεντιλόνι
Eurokinissi

Την επανεκκίνηση της ανάπτυξης, τη στενή σχέση Ιταλίας-Ελλάδας και την ενίσχυση της μεσογειακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, αρχής γενομένης απο εκείνη των μεταναστευτικών ροών, κατέδειξε ως κεντρικό στόχο των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ιταλίας σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο κ. Τζεντιλόνι δήλωσε πως «Με τη διάσκεψη κορυφής της Κέρκυρας ενισχύσαμε ακόμα περισσότερο την συνεργασία μας και τη στενή σχέση μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Η ώθηση των μεσογειακών χωρών είναι ουσιαστική ώστε η Ευρώπη να μην είναι μόνο γραφειοκρατία, αλλά πρώτα απ' όλα ένα ιδεώδες, μια ανοιχτή και σταθερή δύναμη, ικανή να αντιμετωπίσει ενωμένη και με συνέπεια τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, ξεκινώντας από εκείνη των μεταναστευτικών ροών».

Κλείνοντας τόνισε πως «Στο ευρωπαϊκό πλαίσιο οφείλουμε να επικεντρωθούμε, πριν απ' όλα, στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης, θέτοντάς τη στο επίκεντρο της κοινής μας προσπάθειας. Σε αυτό η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει τις προϋποθέσεις ώστε το 2018 να μπορεί να γίνει το έτος της οικονομικής ανάκαμψης. Ακόμα και η Κομισιόν της ΕΕ φαίνεται πλέον να προχωρά προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχει μια ευρύτερη συνειδητοποίηση των ηγετών. Τώρα όμως χρειάζονται τα αποτελέσματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ