ΗΠΑ και Νότια Κορέα συμφώνησαν να επιβληθούν πιο ισχυρές κυρώσεις στη Β. Κορέα
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να ασκήσουν ισχυρότερη πίεση μέσω κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα μετά τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της, ανέφερε η προεδρία της Νότιας Κορέας έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών.
«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία, και να ασκήσουν ισχυρότερες και πρακτικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα ώστε να αντιληφθεί πως οι προκλητικές ενέργειες οδηγούν σε περαιτέρω διπλωματική απομόνωση και οικονομική πίεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Παρκ Σου-χιούν.
Ο εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας ανέφερε πως ο Μουν και ο Τραμπ καταδίκασαν σθεναρά την τελευταία εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα και συμφώνησαν πως οι δύο χώρες θα εργαστούν από κοινού με τη διεθνή κοινότητα για την εφαρμογή του τελευταίου, υπ΄αριθμόν 2375, ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο Παρκ.
Πέντε συλλήψεις για τον τραυματισμό ενός βρέφους κατά την επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη
20:29
Ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν ρωσικά διυλιστήρια και ενεργειακές υποδομές με Storm Shadow και Drones
20:17
Αλλάζει ραγδαία ο καιρός: Από τα «φθινοπωρινά» Χριστούγεννα στην «ψυχρή» Πρωτοχρονιά
20:05
Αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα στο λιμάνι του Λεωνιδίου
19:52