Να κλείσει το hotspot της Λαμπεντούζα ζητά ο δήμαρχος του νησιού
Το κλείσιμο του hotspot της Λαμπεντούζα ζήτησε ο δημαρχός της, Τοτό Μαρτέλο, με δηλώσεις του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ορισμένες περιπτώσεις οι κανόνες καθημερινής συνύπαρξης που ισχύουν για τους κατοίκους του νησιού δεν ισχύουν, με τον ίδιο τρόπο, για τους μετανάστες που φιλοξενούνται σε αυτό.
Προσέθεσε, δε, ότι «ένα μέρος από τους Τυνήσιους που βρίσκονται στην Λαμπεντούζα, δεν υπόκεινται σε ελέγχους, μεθούν και ενοχλούν τις γυναίκες». Ο Μαρτέλο χαρακτήρισε το hotspot «μια ανώφελη δομή, η οποία δεν χρησιμεύει σε τίποτα».
Η πρώην δήμαρχος του μικρού αυτού νησιού, Τζούζι Νικολίνι, σχολίασε τις δηλώσεις αυτές τονίζοντας ότι «έχει την εντύπωση πως ο Τοτό Μαρτέλο θέλει να ασκήσει ψυχολογική τρομοκρατία».
Συνεχίζοντας λέγοντας πως «Μου προκύπτει ότι έγινε μια μόνο κλοπή σε κατάστημα οπωροκηπευτικών, η Λαμπεντούζα είναι γεμάτη τουρίστες και δεν γνωρίζω να υπήρξαν παρενοχλήσεις σε βάρος των γυναικών».
Απαντώντας στα συγκεκριμένα σχόλια ο Μαρτέλο δήλωσε πως «Αν κάποιοι θέλουν να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν υστερόβουλα τα λόγια μου ας το κάνουν, είναι ελεύθεροι. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ρατσισμό ή έλλειψη ανοχής. Το θέμα είναι ότι πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού οι κανόνες και να τηρείται η δημόσια τάξη».
Κανονικά η επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ - Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
21:40
Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Νέο βίντεο με τις κινήσεις του 20χρονου πριν σκοτώσει τον 27χρονο
21:28
Τροχαίο στη Χαλκίδα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με ΙΧ - Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής
21:16
Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης στον νότιο Λίβανο - Η ανακοίνωση των IDF
21:04