ΚΟΣΜΟΣ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα – Δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα – Δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες
REUTERS

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε την Δευτέρα τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών ημερών, όπως έγινε γνωστό από τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Ο Μάρτιν Έρντμαν «ανταποκρίθηκε (σήμερα) σε μια κλήση που του είχε απευθυνθεί πριν από καιρό» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διπλωματική πηγή, που χαρακτήρισε «σύμπτωση» το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση έλαβε χώρα λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αφότου το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Γερμανό πρεσβευτή.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές είχαν καλέσει το Σάββατο τον Έρντμαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για μια διαδήλωση που διοργανώθηκε στην Κολωνία από υποστηρικτές των Κούρδων, που πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), όπως καταγγέλλουν οι Τούρκοι.

Πρόκειται για την «17η» κλήση από τότε που ο Έρντμαν ανέλαβε καθήκοντα στην Τουρκία, από τον Αύγουστο του 2015, κάτι «πολύ ασυνήθιστο» μεταξύ «εταίρων στους κόλπους του ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού ΥΠΕΞ, Μάρτιν Σέφερ, κατά την τακτική συνέντευξη τύπου που παραχωρεί.

Ούτε ο Σάφερ ούτε οι τουρκικές διπλωματικές πηγές διευκρίνισαν τον λόγο που κλήθηκε ο Γερμανός πρεσβευτής σήμερα εν μέσω του κλίματος έντασης στις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Βερολίνου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ