Ο κυκλώνας Μαρία ενισχύθηκε και πλήττει τη Δομίνικα
Πάνω από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής βρίσκεται το μάτι του κυκλώνα Μαρία, ο οποίος ενισχύθηκε φθάνοντας στην κατηγορία 5, την ανώτατη της κλίμακας Σαφίρ – Σίμσον.
Ο κυκλώνας, με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων την ώρα, καλύπτει 15 χιλιόμετρα την ώρα και κινείται προς τα δυτικά-βορειοδυτικά, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων, NHC, που επικαλέστηκε δεδομένα από το γαλλικό νησί της Μαρτινίκας και από αμερικανικά αεροσκάφη.
Ο «δυνητικά καταστροφικός» κυκλώνας είχε ήδη ξεριζώσει δέντρα και στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης, είχε προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες πριν καν φθάσει στο νησί των 73.000 αγγλόφωνων κατοίκων.

(Πηγή: REUTERS/Andres Martinez Casares)
Ο κυκλώνας Μαρία πλήττει την Καραϊβική περίπου δέκα ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του NHC, τις επόμενες ώρες οι άνεμοι του κυκλώνα Μαρία αναμένεται να πλήξουν τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα.

(Πηγή:REUTERS/Andres Martinez Casares)
Ολλανδία: Αποκλεισμοί δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών - Αγρότες ανάβουν φωτιές σε διαδηλώσεις
18:12
Χαμόγελο του Παιδιού: Θύμα κακοποίησης η 18χρονη μητέρα του βρέφους στα Χανιά
18:02
Τομ Χόλαντ - Ζεντάγια: Πρώτη κοινή εμφάνιση στα Βραβεία Emmy
17:52
ΥΠΕΞ: Η Δημοκρατία κατευθυντήρια αρχή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
17:41