ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ Πιστόριους: Έφεση για να του επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή για τη δολοφονία της φίλης του

Όσκαρ Πιστόριους: Έφεση για να του επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή για τη δολοφονία της φίλης του
EPA/MARCO LONGARI/POOL

Στις 3 Νοεμβρίου πρόκειται να εξεταστεί από το Ανώτατο δικαστήριο της Νότιας Αφρικής η έφεση της Πολιτείας κατά του παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση έξι ετών για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, το 2013, όπως ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία.

Ο Πιστόριους αρχικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών, ποινή που αν και αυξήθηκε κατά ένα έτος λίγους μήνες αργότερα, θεωρείται «χάδι», προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις κυρίως από οργανώσεις γυναικων.

Η Πολιτεία απευθύνθηκε στο Ανώτατο δικαστήριο μετά την απόρριψη του αιτήματος που είχαν καταθέσει πέρυσι τον Αύγουστο οι εισαγγελικές αρχές της Νότιας Αφρικής για την άσκηση έφεσης, ώστε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης στον Όσκαρ Πιστόριους.

Ο παραολυμπιονίκης αθλητής σκότωσε την 30χρονη σύντροφό του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Εκείνη, λένε, ήθελε να του κάνει ένα δώρο έκπληξη, ή να τον χωρίσει. Όποιος και αν ήταν ο σκοπός της, εκείνος την πρόλαβε.

Στη δίκη του ο Πιστόριους υποστήριξε πως χρησιμοποίησε το όπλο του, πυροβολώντας τέσσερις φορές, καθώς θεώρησε ότι κάποιος άγνωστος είχε εισβάλει στο σπίτι του και κρυβόταν στο μπάνιο.

Η υπεράσπισή του είχε αντιπαραβάλει ως ελαφρυντικά τόσο το κινητικό του πρόβλημα, δεδομένου ότι ο Πιστόριους είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων του όταν ήταν μωρό, όσο και την ψυχολογική του κατάσταση το βράδυ του φόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ