ΚΟΣΜΟΣ

Μέλλον αλά Μελάνια Τραμπ υποσχόταν σχολή αγγλικών της Κροατίας

Μέλλον αλά Μελάνια Τραμπ υποσχόταν σχολή αγγλικών της Κροατίας
REUTERS/Antonio Bronic

Το κεντρικό πρόσωπο διαφημιστικής καμπάνιας στη Κροατία αποτέλεσε χωρίς τη συγκατάθεσή της η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μελάνια Τραμπ, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της νομικής της ομάδας.

Στις διαφημιστικές πινακίδες που ανάρτησε ιδιωτική σχολή αγγλικών φαίνεται η Μελάνια Τραμπ και δίπλα της το σλόγκαν «σκέψου που μπορείς να φτάσεις με λίγα αγγλικά» με την σλοβένα δικηγόρο να απαιτεί να αφαιρεθούν αμέσως οι αφίσες, κάτι που έγινε, απειλώντας να κινηθεί νομικά.

«Είμαι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η σχολή παραδέχθηκε πως παραβίασε τον νόμο και ότι είναι έτοιμοι να αφαιρέσουν τις διαφημιστικές πινακίδες και τις διαφημίσεις στο Facebook», δήλωσε η δικηγόρος Nataša Pirc-Musar στο Associated Press ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Εξετάζουμε ακόμη πιθανές περαιτέρω νομικές κινήσεις».

Σημειώνεται πως η Μελάνια Τραμπ, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Σλοβενία έχει προσλάβει το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο για να προστατεύσει την εικόνα της, καθώς έχουν χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία της σε διάφορα προϊόντα στη Σλοβενία, μεταξύ άλλων σε κέικ, σε εσώρουχα και σε τουριστικές διαφημίσεις.

Το δικηγορικό γραφείο έκανε γνωστό πως η σχολή ζήτησε συγγνώμη για τις διαφημιστικές πινακίδες, αλλά η δήλωση αυτή έπρεπε επίσης να δημοσιευθεί από τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της σχολής του Αμερικανικού Ινστιτούτου, Ivis Buric, δήλωσε πως «Λυπούμαστε πολύ που οι διαφημιστικές πινακίδες παρεξηγήθηκαν ως κάτι που είχε ως στόχο να χλευάσει την πρώτη κυρία των ΗΠΑ» και τόνισε πως «στόχος ήταν να παρουσιαστεί σαν κάτι θετικό, να την αναδείξει ως πρότυπο».

Μάλιστα σύμφωνα με την Buric η σύντομη αυτή διαφημιστική εκστρατεία αποδείχθηκε «πολύ επιτυχημένη» λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε τοπικά και διεθνώς. Είπε ότι η σχολή σκόπευε να τοποθετήσει νέες αφίσες, αυτή τη φορά χωρίς την εικόνα της Μελάνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ