ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό:12χρονη παγιδευμένη στα συντρίμμια σχολείου εδώ και 15 ώρες

Μεξικό:12χρονη παγιδευμένη στα συντρίμμια σχολείου εδώ και 15 ώρες
REUTERS/Henry Romero

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων προκειμένου να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν την 12χρονη Frida Sofia που έχει παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια του σχολείου που κατέρρευσε από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Μεξικό.

Η 12χρονη είναι εγκλωβισμένη εδώ και 15 ώρες, με τους διασώστες να σημειώνουν ότι νωρίτερα είδαν ένα χέρι να προεξέχει από τα ερείπια και ότι το κορίτσι κούνησε τα δάχτυλά της. Στη συνέχεια η ίδια είπε: «Με λένε Frida Sofia», σκορπώντας δάκρυα χαράς και ελπίδας.

Αλλά έπειτα από 15 ώρες προσπάθειας, ο ναύαρχος Χοσέ Λουίς Βεργκάρα δήλωσε πως οι διασώστες δεν μπορούν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται.

«Υπάρχει ένα κορίτσι που είναι ζωντανό εκεί, είμαστε σχεδόν σίγουροι γι΄αυτό, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη πώς να φθάσουμε κοντά της», δήλωσε ο Βεργκάρα στο Televisa.

«Οι ώρες που πέρασαν περιπλέκουν τις πιθανότητες να βρεθεί ζωντανό ή καλά στην υγεία του το κορίτσι που είναι παγιδευμένο», είπε.

Την ώρα που μιλούσε ο Βεργκάρα μια ανθρώπινη αλυσίδα από μέλη σωστικών συνεργείων απομάκρυνε ένα μεγάλο κομμάτι τσιμέντο από τη φωτισμένη άπλετα σκηνή.

Παράλληλα, το twitter γέμισε με μηνύματα συμπαράστασης, με τους χρήστες να παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να εντοπιστεί το κορίτσι.

Μάλιστα τα μέλη των σωστικών συνεργείων ζητούσαν κατά καιρούς «απόλυτη σιγή» από τους περαστικούς που πάγωναν στη θέση τους και παρέμεναν σιωπηλοί ώστε να μπορούν να ακούσουν τυχόν εκκλήσεις για βοήθεια.

Περισσότεροι από 50 επιζώντες έχουν ανασυρθεί από πολλά σημεία καταστροφής μετά τον σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών που έπληξε την περιοχή την Τρίτη, προκαλώντας κραυγές χαράς. Τουλάχιστον 237 έχασαν τη ζωή τους και 1.900 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον εννέα χώρες της Λατινικής Αμερικής δεσμεύθηκαν να στείλουν ομάδες διάσωσης ή να προσφέρουν τεχνική βοήθεια, με συνεργεία από τον Παναμά και το Σαλβαδόρ να βρίσκονται ήδη επιτόπου, καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, η Ιαπωνία και το Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ