ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 1000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην Ινδονησία υπό το φόβο έκρηξης ηφαιστείου

Πάνω από 1000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην Ινδονησία υπό το φόβο έκρηξης ηφαιστείου
Antara Foto/Nyoman Budhiana via REUTERS

Στην εκκένωση των κατοικιών τους αναγκάστηκαν να προχωρήσουν πάνω από 1.250 άνθρωποι στο Μπαλί της Ινδονησίας καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί το ηφαίστειο στο όρος Γκούνουνγκ Άγκουνγκ, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Στην περιοχή του ηφαιστείου, στην περιφέρεια Κάρανγκ Άσεμ, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να καταφύγουν σε ασφαλείς περιοχές όταν παρατηρήθηκε πρόσφατα έντονη σεισμική δραστηριότητα, με τους ηφαιστειολόγους να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα. Ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο δήλωσε ότι απαγορεύεται κάθε είδους δραστηριότητα στις επικίνδυνες περιοχές.

Στις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στο πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua) τόνισε πως «Πρέπει να αποφεύγονται οι δραστηριότητες στην επικίνδυνη ζώνη, διότι το ηφαίστειο μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή».Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αυξανόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει αναγκάσει πάνω από 1.250 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ οι Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην εκκένωση και άλλων κατοικιών.

Σημειώνεται πως το Μπαλί, το κέντρο της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδονησίας, υποδέχεται περίπου 200.000 ξένους τουρίστες κάθε μήνα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Το ηφαίστειο Γκούνουνγκ Άγκουνγκ είναι ένα από τα 129 ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία, μια χώρα που έχει πάνω από 17.500 νησιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ