ΚΟΣΜΟΣ

Η ιστορία αυτής της διπλής καρδιάς στην Ταϊβάν δεν είναι τόσο ρομαντική όσο μπορεί να φαντάζεστε

Η ιστορία αυτής της διπλής καρδιάς στην Ταϊβάν δεν είναι τόσο ρομαντική όσο μπορεί να φαντάζεστε
Wikipedia

Πετώντας πάνω από την θάλασσα της Ταϊβάν, θα δείτε κάτι περίεργο: Πέτρινοι τοίχοι (παγίδες), κατά μήκος της ακτής, που σχηματίζουν δυο καρδιές.

Υπάρχουν περίπου 570 τέτοιοι τοίχοι. Οι περισσότεροι όμως βρίσκονται κυρίως στα νησιά Penghu (558) και άλλοι 88 γύρω από τον Jibeiyu. Οι περίεργες αυτές κατασκευές δεν είναι σύγχρονες. Χρονολογούνται στα τέλη του 1600 και στις αρχές του 1700, για να ψαρεύουν οι ντόπιοι. Εκείνη την εποχή, η αλιεία στην Ταϊβάν ήταν μια μεγάλη επιχείρηση.

Η πιο γνωστή από αυτές τις παγίδες, είναι το Twin-Heart Weir. Η περιοχή είναι μια από τους πιο φωτογραφισμένες περιοχές στην Ταϊβάν, ιδιαίτερα από ερωτευμένα ζευγάρια.

Οι ψαράδες γνώριζαν τον τρόπο που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πέτρινες παγίδες. Κατά την παλίρροια, είναι εντελώς βυθισμένες, με αποτέλεσμα τα ψάρια να κολυμπούν μέσα σε αυτές. Όταν, όμως, υποχωρεί η παλίρροια, τα ψάρια παγιδεύονται και οι ντόπιοι σπεύδουν, για να ψαρέψουν με δίχτυα, λόγχες και καλάθια.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αλιείας της Ταϊβάν, αναφέρει ότι για πολλούς αιώνες, τα πέτρινα φράγματα θεωρήθηκαν ιδανική μέθοδος για την αλίευση ψαριών, όχι μόνο λόγω του τεράστιου όγκου που θα ερχόταν, αλλά επίσης επειδή δημιουργήθηκαν και διαφορετικές παλιρροϊκές λίμνες.

Στις μέρες μας, οι περισσότερες κατασκευές έχουν πέσει σε αχρηστία, ενώ μερικές όπως αυτές στην κομητεία Penghu Taoyuan City και County Miaoli, διατηρούνται για την ιστορική τους σημασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ