ΚΟΣΜΟΣ

Επιστολή Αλιβιζάτου στους υποψήφιους για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς - Προτείνει κοινή σύσκεψη

Επιστολή Αλιβιζάτου στους υποψήφιους για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς - Προτείνει κοινή σύσκεψη
EUROKINISSI

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη τήρηση της δεοντολογίας για τις εκλογές της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος σε επιστολή που απέστειλε σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς προτείνει να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη για να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε εξ αιτίας της άρνησης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να αναλάβουν την ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην επιστολή ο κ. Αλιβιζάτος προτείνει η συνάντηση να γίνει είτε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή ενώ επισυνάπτει την απάντηση της εταιρείας WIND η οποία θέτει συγκεκριμένους όρους που αν γίνουν δεκτοί μεταθέτουν τις εκλογές τον Δεκέμβριο.

Στην επιστολή του σημειώνει ότι το σύστημα για να είναι αξιόπιστα λειτουργικό θα χρειαστούν περίπου 60 ημέρες

Στην επιστολή της η WIND φέρεται να αρνείται την ευθύνη για την ανάληψη του έργου της ψηφοφορίας αλλά αφήνει ανοικτή την συνεργασία «με όποιον φορέα αναλάβει το έργο της εκλογικής διαδικασίας», προκειμένου να παράσχει «τις αναγκαίες υπηρεσίες και εξοπλισμό επικοινωνίας», εφ' όσον της ζητηθεί.

Ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρει ακόμη ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρίες πληροφορικής, οι οποίες έχουν εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων. Τέτοιες εταιρίες είναι μεταξύ άλλων η Intrasoft, η Unisystem, η Singular και η OTS.

Απόστολος Πόντας: Η ΔΗΣΥ είναι ο πραγματικός εντολέας του κ. Αλιβιζάτου

Την αντίδραση του υποψηφίου για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς προκάλεσε η επιστολή Αλιβιζάτου, με τον κ. Πόντα να επισημαίνει πως «η ΔΗΣΥ είναι ο πραγματικός εντολέας του κ. Αλιβιζάτου και σε κάθε σύσκεψη για τη μεταβολή των συμφωνηθέντων διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου θα πρέπει να συμμετέχουν το ΚΗΔΙΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις, ως κόμματα - μέλη της ΔΗΣΥ.»

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «είναι καθήκον όλων μας να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια μας, την ενότητα της Παράταξης και να σεβαστούμε τους πολίτες του προοδευτικού χώρου, που αγκάλιασαν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε με πρωτοβουλίες που έλαβε η ΔΗΣΥ, την οποία τον κρίσιμο χρόνο της προετοιμασίας του Συνεδρίου του Ιουνίου 2017 κάποιοι από τους συνυποψηφίους μου υποτιμούσαν και υπονόμευαν. Δεν είναι δυνατόν να γελοιοποιήσουμε τη διαδικασία με αόριστες αναβολές και να οδηγηθούμε στον διαμελισμό της Παράταξης, ενώ το πρώτιστο διακύβευμα είναι η ενοποίηση του χώρου. Η Επιτροπή Αλιβιζάτου θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της, να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και να διεξάγει τις εκλογές, όπως αυτές έχουν προκηρυχθεί. Επίσης, η Επιτροπή Αλιβιζάτου δεν έχει οριστεί από όργανο των υποψηφίων. Την εντολή την έλαβε από τη ΔΗΣΥ και σε αυτή οφείλει να ανταποκριθεί. Σε περίπτωση που αποφασιστεί οποιαδήποτε σύσκεψη ώστε να αποφασιστούν διαδικασίες που αφορούν την εκλογή του προέδρου, θα πρέπει να είναι παρόντες τόσο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρόεδρος του ΚΗΔΙΣΟ, όσο και ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ως Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, καθώς και εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών. Αυτό διότι τα κόμματα, ως συλλογικότητες που απαρτίζουν τη ΔΗΣΥ, είναι οι εντολείς του κ. Αλιβιζάτου και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχουν λόγο στη διαδικασία. Κανένα άλλο όργανο δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει περί τέτοιων ζητημάτων, η Επιτροπή Αλιβιζάτου δεν προήλθε από παρθενογένεση και κανένα σώμα μεμονωμένων υποψηφίων δεν υποκαθιστά τα κόμματα, τις συλλογικότητες, τη ΔΗΣΥ. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και όλοι οφείλουμε να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων και των συμφερόντων της Παράταξης και όχι ατομικών μας επιδιώξεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ