ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Τι συζήτησαν Γκουτέρες - Αναστασιάδης

Κυπριακό: Τι συζήτησαν Γκουτέρες - Αναστασιάδης
REUTERS/Lucas Jackson

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρεςκαι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αντάλλαξαν για το σημερινό καθεστώς των συνομιλιών στην Κύπρο, καθώς και για το μέλλον του διαλόγου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Γκουτέρες.

Αναφερόμενος στη συνάντηση των δύο ανδρών ο εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Ο γενικός γραμματέας συναντήθηκε με τον κύριο Νίκο Αναστασιάδη, πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο γενικός γραμματέας χαιρέτισε τη δέσμευση της Κύπρου προς τα Ηνωμένα Έθνη και την υποστήριξη της κυβέρνησης στις τρέχουσες προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού».

Ο γενικός γραμματέας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπός του, «επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας των καλών του υπηρεσιών για να επαναλάβουν οι πλευρές τις συνομιλίες αμέσως μόλις αυτές δείξουν την ετοιμότητά τους να επανεμπλακούν».

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η συνάντηση του κ. Γκουτέρες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, αν και δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των συναντήσεων του γγ, που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ το βράδυ της προηγούμενης, θα λάβει χώρα την Κυριακή στη 13:30 (τοπική ώρα).

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ