Σουλτς: Το SPD θα μείνει στην αντιπολίτευση
«Πικρή» και «σκληρή» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα για τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες ο Μάρτιν Σουλτς ο οποίος δεν κατάφερε να ρίξει από το «θρόνο» της την Άνγκελα Μέρκελ που είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών.
Ο κ. Σουλτς στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι ο μεγάλος συνασπισμός των προηγούμενων ετών στη Γερμανία απέτυχε και ξεκαθάρισε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD) θα μείνει στην αντιπολίτευση.
«Λήγει ο Μεγάλος Συνασπισμός. Απέτυχε όπως δείχνουν τα αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε την παραδοσιακή εκλογική μας βάση, είπε ο Μάρτιν Σουλτς. Παράλληλα αναφέρθηκε στην «εξτερεμιστική Δεξιά» του AfD και την είσοδό της στη Βουλή, ενώ αναγνώρισε πως το προσφυγικό ζήτημα έχει προκαλέσει τριβές στην γερμανική κοινωνία.

(Πηγή:REUTERS/Hannibal Hanschke)
«Τους επόμενους μήνες θα πρέπει να τοποθετηθούμε εκ νέου ως Σοσιαλδημοκράτες», πρόσθεσε.
Παγκράτι: Τραυματισμός 22χρονης για θέση πάρκινγκ- Για επικίνδυνη σωματική βλάβη διώκεται ο 59χρονος (vid)
09:02
Οικονόμου για επιστολή των πέντε βουλευτών: Καταθέτουμε προβληματισμό - Ώρα για θεσμικές αλλαγές
09:00
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των Τεμπών με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης (vid)
08:52
Τέιλορ Σουίφτ: Στο εδώλιο ο άνδρας που κατηγορείται για τρομοκρατική επίθεση στη συναυλία της
08:47