ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά στη δυτική Καλιφόρνια, σε ισχύ μέτρα υποχρεωτικής εκκένωσης της περιοχής

Πυρκαγιά στη δυτική Καλιφόρνια, σε ισχύ μέτρα υποχρεωτικής εκκένωσης της περιοχής
REUTERS/ Kyle Grillot

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην δυτική Καλιφόρνια, η οποία ήδη έχει κάψει πάνω από 1.700 εκτάρια (17.000 στρέμματα) δάσους ενώ έχει οδηγήσει σε υποχρεωτικές εκκενώσεις της περιοχής κατά την διάρκεια της Δευτέρας, καθώς τουλάχιστον ένα κτίριο καταστράφηκε σύμφωνα με το πυροσβεστικό τμήμα της κομητείας Orange.

Η πυρκαγιά, που αποκαλείται και Canyon Fire, ξεκίνησε την Δευτέρα γύρω στις 1 το μεσημέρι (τοπική ώρα) κοντά στον αυτοκινητόδρομο 91 και κοντά στα σύνορα μεταξύ των πόλεων Anaheim και Corona.

Το πυροσβεστικό σώμα της Corona ανάρτησε ένα tweet την Δευτέρα το βράδυ ότι είχε φωτιά είχε κάψει 2,000 εκτάρια (20.000 στρέμματα).

Σύμφωνα με την δημοσίευση του CNN μέχρι και τις 9 το απόγευμα, δεν υπήρχαν πληροφορίες για τραυματισμούς σύμφωνα με το πυροσβεστικό τμήμα της κομητείας Orange αλλά κινδυνεύουν πολλά σπίτια στην περιοχή της Corona. Τέσσερα σχολεία στην Corona θα μείνουν κλειστά την Τρίτη εξαιτίας της φωτιάς, των εκκενώσεων και της κακής ποιότητας αέρα, σύμφωνα με την Corona Norco Unified School District.

Υποχρεωτικές εκκενώσεις τέθηκαν σε ισχύ για μέρη της Corona και η ανακοίνωση που ακουγόταν από τα μεγάφωνα αυτοκινήτων της αστυνομίας καλούσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τις εστίες τους αναφέροντας πως «Είναι ώρα να φύγετε».

https://www.instagram.com/p/p

Το γυμναστήριο του Λυκείου της Corona άνοιξε και χρησιμοποιείται ως το τοπικό καταφύγιο της περιοχής.

Ενισχυμένη από την ξηρασία, τους ισχυρούς και εναλλασσόμενους ανέμους η φωτιά κατευθυνόταν σε διαφορετικές κατευθύνσεις καθ’ όλη την διάρκεια της Δευτέρας.

Πάνω από 300 πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια των κατοίκων.

Πολλές λωρίδες παρέμειναν κλειστές, προκαλώντας ατελείωτες ουρές κίνησης στον ούτως ή άλλως γεμάτο κίνηση αυτοκινητόδρομο 91, ενώ και οι γύρω από αυτό δρόμοι είχαν μεγάλη συμφόρηση.

Η Canyon Fire περιγράφεται ως δασική πυρκαγιά από το πυροσβεστικό τμήμα της κομητείας Orange.

Wildfire spreads in Southern California; mandatory evacuations in effect

By Madison Park, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ