ΚΟΣΜΟΣ

Alice Weidel: Η αντιφατική γυναίκα που έβαλε την ακροδεξιά στη γερμανική Βουλή (pics)

Alice Weidel: Η αντιφατική γυναίκα που έβαλε την ακροδεξιά στη γερμανική Βουλή (pics)
EPA/CLEMENS BILAN

Το όνομά της είναι Alice Weidel και είναι η πλέον αντιφατική προσωπικότητα στη πολιτική σκηνή της Γερμανίας και υπεύθυνη για την είσοδο του ακροδεξιού AfD στη γερμανική βουλή μετά από 60χρόνια.

Η ζωή της βέβαια δεν συνάδει καθόλου με την ακροδεξιά ρητορική την οποία κηρύττει. Είναι 38 ετών, οικονομολόγος, ομοφυλόφιλη και ταυτόχρονα ναζίστρια που παρόλο που ενώ δηλώνει ότι είναι κατά του ρατσισμού, θέλει να διώξει τους πρόσφυγες από την Γερμανία.

«Πως μπορεί μία ομοφυλόφιλη που μεγαλώνει δύο παιδιά με τη σύντροφό της να ηγείται ενός κόμματος που κατακρίνει τους ομοφυλόφιλους;» διερωτάται σε άρθρο το περιοδικό Spiegel.

Και αυτό γιατί κατά το παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν θέλει ομοφυλόφιλοι να πλησιάζουν τα παιδιά της και πως δεν θα είχε πρόβλημα με τα μαθήματα σεξουαλικού προσανατολισμού στα σχολεία αλλά αφού τα παιδιά μπουν στην εφηβεία.

17948218

(Πηγή: EPA/CLEMENS BILAN)

Άλλο ένα παράδοξο είναι η επαγγελματική της καριέρα. Η Alice Weidel είναι οικονομολόγος, πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, έχει ζήσει αρκετά χρόνια στην Κίνα και μιλά άπταιστα αγγλικά και κινεζικά. Δεν ζει στη Γερμανία αλλά στην Ελβετία. Και το Spiegel συνεχίζει:

«Πως μπορεί μία οικονομολόγος που ζει τους περισσότερους μήνες στην Ελβετία, που έζησε χρόνια στην Κίνα και συνεργάστηκε με εταιρείες παγκοσμίως να θέλει να σφραγίσει τα σύνορα της Γερμανίας;».

«Πρώην συνάδελφοί της στην Goldman Sachs, στην επενδυτική τράπεζα στην οποία εργάστηκε μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών της, βλέπουν τις ομιλίες της σήμερα και τις δημόσιες εμφανίσεις της και σχολιάζουν: Αυτή είναι η Alice. Αλλά, τι της συνέβη;. ένας άνδρας που την εκπαίδευσε στην Goldman Sachs τονίζει: Ποια είναι η πραγματική Alice; Είναι η γυναίκα των επιχειρήσεων ή μία ακροδεξιά λαϊκίστρια;» γράφει το Spiegel.

17889801

(Πηγή: EPA/SASCHA STEINBACH)

Κατά των προσφύγων αλλά ζει με μία μετανάστρια

Οι αντιφάσεις συνεχίζονται. Η Alice Weidel, όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, δεν θέλει κανέναν πρόσφυγα στην Γερμανία. Μάλιστα έχει αποκαλέσει «τρελή» την Άνγκελα Μέρκελ σχολιάζοντας την πολιτική της για το προσφυγικό. Η ίδια θέλει κλειστά σύνορα και όλοι οι μετανάστες να επιστρέψουν στις χώρες τους. Όταν δε, την ρωτούν για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, αναγνωρίζει ότι είναι τεράστιο, αλλά σημειώνει ότι δεν θα το λύσουν οι μετανάστες: «Μπορούμε μόνοι μας να γεννάμε περισσότερα παιδιά» λέει.

Ξεπερνώντας τα όρια, λέει ότι όλοι οι μετανάστες είναι αμόρφωτοι. Όμως η ίδια κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με κορυφαίους τραπεζίτες από το Πακιστάν και μάλιστα με επιτυχία.

Το πλέον παράδοξο είναι ότι μάλλον η Alice Weidel είναι... επιλεκτικά ρατσίστρια καθώς η σύντροφός της, με την οποία μεγαλώνει μαζί δύο παιδιά, είναι μετανάστρια από τη Σρι Λάνκα. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον έκανε μία εξαίρεση.

18365887

(Πηγή: EPA/FELIPE TRUEBA)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ