ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με ρατσιστικό παραλήρημα μιας αεροσυνοδού για τους Νιγηριανούς (Vid)

Σάλος με ρατσιστικό παραλήρημα μιας αεροσυνοδού για τους Νιγηριανούς (Vid)
Youtube

Η British Airways απέλυσε μια αεροσυνοδό της εταιρίας επειδή έκανε ρατσιστικά σχόλια για τους επιβάτες μιας πτήσης με προορισμό τη Νιγηρία.

 

Πρόκειται για την 23χρονη Joanne Wickenden η οποία δημοσιοποίησε ένα Snapchat βίντεο, λίγο πριν απογειωθεί το αεροπλάνο από το αεροδρόμιο του Heathrow προς την Abuja.

Στο βίντεο η 23χρονη ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων «Δεν την μπορώ αυτή την πτήση», ενώ βρίζει παράλληλα, προσθέτοντας πως «όλοι οι Νιγηριανοί θα αρχίσουν να ζητάνε αναβάθμιση».

Η Wickenden επίσης ακούγεται να σχολιάζει πως οι πελάτες στην πτήση προς τη Νιγηρία θα χρειάζονται περισσότερο χώρο μπροστά στα πόδια τους λόγω του μεγέθους των γεννητικών οργάνων τους.

«Εντάξει, όλοι σας είστε εκεί έξω και ετοιμάζεστε για την έξοδο της Παρασκευής, πίνοντας τα πρώτα ποτάκια, ξέρετε. Κι εγώ είμαι εδώ κι ετοιμάζομαι για τη δουλειά, να φορέσω το κίτρινο γιλέκο διάσωσης, να δείξω τις εξόδους κινδύνου, να δώσω κοτόπουλο ή μοσχάρι, τι σόι βράδυ Παρασκευής είναι αυτό για μένα;», προσθέτει η 23χρονη στο βίντεο, πριν διευκρινίσει βέβαια: «Πλάκα κάνω, αστειεύομαι».

Και συνεχίζει: «Όλοι οι Νιγηριανοί θα αρχίσουν τα «δώσε μου Coca Cola, δώσε μου μοσχάρι, γιατί δε σου έμεινε μοσχάρι; Θέλω μοσχάρι.»

Σε δήλωσή της, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η 23χρονη «δεν εργάζεται πλέον για τη British Airways», προσθέτοντας: «Περιμένουμε απόλυτο επαγγελματισμό από το προσωπικό μας όταν εκπροσωπούν την British Airways. Διερευνούμε αυτό το αυτό το βίντεο», δήλωσε από την πλευρά της η αεροπορική εταιρία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ