ΚΟΣΜΟΣ

Πέρνα το τεστ για να χωρίσεις: Ο Κινέζος δικαστής που πρωτοτυπεί (pics)

Πέρνα το τεστ για να χωρίσεις: Ο Κινέζος δικαστής που πρωτοτυπεί (pics)
Φωτογραφία αρχείου: EPA/WU HONG

Iδιαίτερα δύσκολο αποκεικνύεται το διαζύγιο στην πόλη Yibin, της επαρχίας Sichuan της Κίνας.

Όταν ο δικαστής Wang Shiyu διαπίστωσε ότι τα διαζύγια αυξάνονται ανησυχητικά αποφάσισε να αναλάνει δράση.

Δημιουργήσε ένα τεστ το οποίο πρέπει να απαντήσουν ξεχωριστά ο σύζυγος και η σύζυγος. Σε περίπτωση που οι απαντήσεις τους είναι ίδιες στο 60% δεν εγκρίνει το διαζύγιο και ζητά από το ζευγάρι να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στο σύντροφό τους.

Ένα μεγάλο ποσοστό από τις υποθέσεις που έχουμε είναι αιτήσεις διαζυγίων. Επειδή έχω οικογένεια κάθε φορά που ασχολούμε με μια τέτοια περίπτωση δε θέλω να βλέπω ζευγάρια που βιάζονται να χωρίσουν, χωρίς να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

divorce exam

Η γραπτή εξέταση αποτελείται από τρία μέρη. Αρχικά, το ζευγάρι πρέπει να απαντήσει σε βασικές πληροφορίες (τα γενέθλια των μελών της οικογένειας, τα αγαπημένα φαγητά, την ημερομηνία γάμου του ζευγαριού). Στη συνέχεια πρέπει να απαντήσουν σε γενικές ερωτήσεις ( «Τι κάνατε καλά και τι άσχημα μέσα στη σχέση;», «Τι είναι ο γάμος και η οικογένεια για εσάς;» κλπ). Στο τέλος πρέπει να συμπληρώσουν τα κενά σε κάποιες προτάσεις.

divorce exam2 750x999

Όταν απαντήσουν στις ερωτήσεις, ο δικαστής διαβάζει τις απαντήσεις τους και τις βαθμολογεί. Τότε αποφασίζει αν του δώσει διαζύγιο ή θα τους υποχρεώσει να το σκεφτούν ξανά πριν αποφασίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ