ΚΟΣΜΟΣ

Γονείς Όττο Γουόρμπιερ: Η Βόρεια Κορέα βασάνιζε συστηματικά τον γιο μας

Γονείς Όττο Γουόρμπιερ: Η Βόρεια Κορέα βασάνιζε συστηματικά τον γιο μας
REUTERS

Μια συγκλονιστική συνέντευξη, στην οποία περιγράφουν όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την κατάσταση του γιου τους όταν επέστρεψε στην Αμερική μετά την απελευθέρωσή του από τις Βορειοκρεατικές αρχές έδωσαν οι γονείς του Αμερικανού φοιτητή Όττο Γουορμπιερ.

Στην πρώτη τους συνέντευξη από τον θάνατό του, που παραχώρησαν στο Fox news, ο Φρεντ και η Σίντυ ισχυρίστηκαν ότι οι Βορειοκορεάτες είναι «τρομοκράτες» και ότι «βασάνισαν συστηματικά» τον γιο τους.

«Πρέπει επιτέλους να πούμε την αλήθεια για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Όττο. Ο γιος μας δεν ήταν σε κώμα, είναι άδικο να το λέμε αυτό» δήλωσαν οι γονείς.

Όταν είδε τον γιο του για πρώτη φορά, ο κ. Γουόρμπιερ δήλωσε ότι «πηγαινοερχόταν και κινείτο απότομα, βγάζοντας κραυγαλέους και απάνθρωπους ήχους».

«Το κεφάλι του ήταν ξυρισμένο, ήταν τυφλός και κωφός, τα χέρια και τα πόδια του ήταν πλήρως παραμορφωμένα και είχε μια τεράστια ουλή στο πόδι του... επίσης ήταν σαν κάποιος να του έχει αναδιαμορφώσει την οδοντοστοιχία με μια πένσα», συνέχισε.

«Ο Ότο υπέστη συστηματικά βασανιστήρια και σκόπιμα τραυματίστηκε από τον Κιμ και το καθεστώς του. Αυτό δεν ήταν τυχαίο», δήλωσε ακόμα ο πατέρας του Ότο και ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν προς τη χώρα.

Όπως είπε τέλος ο πατέρας, η Βόρεια Κορέα τον έστειλε σπίτι, επειδή «δεν ήθελαν να πεθάνει στο έδαφός τους».

Την συνέντευξη σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία έγραψε: «Σπουδαία συνέντευξη με τους γονείς του Όττο Γουορμπιερ: 1994-2017. Ο Όττο βασανίστηκε πέρα από την πεποίθηση της Βόρειας Κορέας».

Ο Γουόρμπιερ, 22 ετών, συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα την οποία επισκεπτόταν ως τουρίστας. Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή προσπάθησε να κλέψει μια αφίσα προπαγάνδας από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, σύμφωνα με ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα έχει αρνηθεί επανειλημμένως ότι κακομεταχειρίστηκε τον φοιτητή αυτό το χρονικό διάστημα που τον είχε φυλακισμένο. Επισήμως δήλωσαν ότι ο φοιτητής είχε πάθει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση και ότι του χορήγησαν τα φάρμακα που ήταν αναγκαία για να γίνει καλά όμως οι γιατροί στις ΗΠΑ δεν εντόπισαν ίχνη δηλητηρίασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ