ΚΟΣΜΟΣ

Το «όραμα» του Μακρόν είναι στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το «όραμα» του Μακρόν είναι στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
REUTERS/Ludovic Marin/Pool

Οι προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης που παρουσίασε την Τρίτη, στη Σορβόννη ο Εμανουέλ Μακρόν, είναι στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Αυτό που θέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ είναι να ξεκινήσει ένας βαθύς προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

Η Επιτροπή χαίρεται κάθε συμβολή στη συζήτηση αυτή που συνεχίζεται, τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, επισημαίνοντας ότι από εδώ και πέρα είναι απαραίτητο η συζήτηση αυτή να συνεχιστεί πάνω σε ένα δομημένο χάρτη πορείας, με συγκεκριμένες προθεσμίες, συγκεκριμένες προτάσεις και δημόσιο διάλογο σε όλη την Ευρώπη.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει σε ένα πρώτο αποτέλεσμα πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές το 2019», ανέφερε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή και ο Γιούνκερ θα παίξουν το δικό τους ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Σημειώνεται πως, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στον ευρωστρατό, τον κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης και τη λιγότερη γραφειοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ