ΚΟΣΜΟΣ

Αλεπούδες φυλακισμένες σε κλουβιά σε αγρόκτημα της Πολωνίας σκοτώνονται για την γούνα τους (Vid)

Αλεπούδες φυλακισμένες σε κλουβιά σε αγρόκτημα της Πολωνίας σκοτώνονται για την γούνα τους (Vid)
Youtube

Αλεπούδες που κρατούνται φυλακισμένες σε μικρά κλουβιά και εκτρέφονται για την γούνα τους εγκαταλείπονται με παραμορφωμένες πατούσες και προβλήματα υγείας, υποστηρίζει η οργάνωση Animal Defenders International (ADI).

Στα πλάνα εκτός από τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν εκατοντάδες αρκτικές αλεπούδες σε ένα αγρόκτημα της Πολωνίας αποκαλύπτονται και τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται για να τους πάρουν την γούνα.

Η οργάνωση τοποθέτησε κρυφή κάμερα μέσα στην φάρμα γούνας, και κατάγραψε την πορεία της ζωής από δύο συγκεκριμένες αρκτικές αλεπούδες.

Τα δυο αλεπουδάκια, που ονομάζονται Borys και Eryk για τις ανάγκες του βίντεο, ξεκινούν σαν μωρά μέσα στο κλουβί δίπλα στην αδερφή τους, Aleska. Λίγο αργότερα τα χωρίζουν από τη μητέρα τους και σε ηλικία μόλις 7 μηνών, σύρονται έξω από τα κλουβιά τους για να τα σκοτώσουν με ηλεκτροσόκ.

Τίτλος του βίντεο είναι «Lifetime» και κυκλοφόρησε από την ADI στο πλαίσιο της καμπάνιας για να απαγορευθεί το διεθνές εμπόριο γούνας, το οποίο υποστηρίζει πως ευθύνεται για τον θάνατο από 110 εκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο.

Πολλά από τα ζώα είναι μαδήσει τα ίδια τις ουρές τους λόγω του στρες από το οποίο υποφέρουν επειδή είναι φυλακισμένα, και μία από τις αλεπούδες είχε τραυματισμένο μάτι που κανείς δεν νοιάστηκε να φροντίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ