ΚΟΣΜΟΣ

Αφαίμαξη & βασανιστήρια: Σοκ από αποτρόπαια δολοφονία μοντέλου

Αφαίμαξη & βασανιστήρια: Σοκ από αποτρόπαια δολοφονία μοντέλου

Η ιατροδικαστική έκθεση με λεπτομέρειες για τη φριχτή δολοφονία του μοντέλου Iana Kasian από τον σύντροφο και γόνο της καλής κοινωνίας του Τορόντο Blake Leibel σοκάρουν την Αμερική. 

Όπως αποκαλύπτει η έκθεση ο κομίστας που σε μία έκδοση του αναζητούσε το σπόρο του κακού, τις σκέψεις εκείνες που κάνουν τους ανθρώπους να επιδίδονται σε αποτρόπαιες πράξεις και τους λόγους που οι serial killer σκοτώνουν τα θύματα τους με κυνικότητα έγδαρε το τριχωτό της κεφαλής της και στράγγιξε το σώμα της από το αίμα.

Το έγκλημα σοκάρει για περισσότερους από έναν λόγους. Ο 35χρονος Leibel ήταν γνωστός στους κύκλους της Πόλης των Αγγέλων διατηρώντας φιλίες με τους Aν Χάθαγουεϊ, Λεονάρντο Ντικάπριο, Μπεν Άφλεκ και άλλους.

Ο Leibel συνελήφθη στο Δυτικό Χόλιγουντ όταν οι Αρχές βρήκαν τη σορό της συντρόφου του στο διαμέρισμα τους δίπλα από τη νεογέννητη κόρη τους.

IAN PORTRAIT

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Leibel είχε κατηγορηθεί έξι μήνες πριν για απόπειρα βιασμού μιας άγνωστης γυναίκας.

Ο 35χρονος βασάνισε, ακρωτηρίασε και δολοφόνησε τη φίλη και μητέρα του παιδιού του.

Μια ζωή που τα είχε όλα

Λίγες εβδομάδες πριν, η ζωή του Leibel έμοιαζε άσπιλη και λαμπερή. Γεννημένος στο Τορόντο, είναι απόγονος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της πόλης.

Ο πατέρας του, Lorne, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και bon vivant του Καναδά που έχει εκπροσωπήσει τον Καναδά στο άθλημα της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976.

Η δεκαετία του '80 ήταν εκείνη που έφερε στην οικογένεια πλούτη, με τον πρώην αθλητή να επιδίδεται στον "πρωταθλητισμό" των κατασκευών χτίζοντας σπίτια. Ο ίδιος περιέγραψε τον εαυτό του στην εφημερίδα National Post ως έναν εραστή των supercar.

Η μητέρα του, κόρη μεγαλοβιομηχάνου του Καναδά, δεν χρειαζόταν τα χρήματα του πατέρα του για να ζήσει μια άνετη ζωή ή να εξασφαλίσει στους δύο γιους της, Blake και Cody, τις ανέσεις των αστών.

Τα δύο αδέλφια μετακόμισαν στο Λος Άντζελες το 2004 σύμφωνα με τους Los Angeles Times που αναφέρουν ότι τα αδέλφια ακολούθησαν πολύ διαφορετικά μονοπάτια.

Ο Cody ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του χτίζοντας ακίνητα. Ο Blake ήθελε να ασχοληθεί με λιγότερο προσοδοφόρα επαγγέλματα.

IAN KISS

Πρωταθλητής στο "έγκλημα"

Ο Blake Leibel προτιμούσε να ανατινάζει πράγματα στην οθόνη παίζοντας video games. Ήταν πολύ καλός σε αυτό. Τόσο μάλιστα που κέρδισε την πρώτη θέση σε παγκόσμια τουρνουά για gamers εξουδετερώνοντας τους αντιπάλους του στο first-person-shooter παιχνίδι "Half-Life" όπως αναφέρει ο ίδιος στο Tumblr του.

Τα $18.000 που κάθε μήνα του έβαζαν στον τραπεζικό λογαριασμό του οι γονείς του του εξασφάλισαν άνεση. Ο Leibel περνάει από το gaming σε άλλους κλάδους της βιομηχανίας της διασκέδασης.

Το 2008 συνεργάζεται στην animation εκδοχή της ταινίας του Μελ Μπρουκς "Spaceballs" και την ίδια χρονιά συμμετέχει σε μια έκδοση κόμικ γεμάτη από εξωγήινους, διαστημικά τέρατα και δεινόσαυρους. To "United Free Worlds" εξιστορεί τις περιπέτειες ενός Κόναν, ενός μαχητή στο διαστρικό πόλεμο της πλούσιας φαντασίας του.

Το 2010 τον βρίσκει να δίνει συνεντεύξεις ως συγγραφέας του Συνδρόμου ("Syndrome"). "Ένα εξουθενωτικό graphic novel που καταπιάνεται με το αιώνιο ερώτημα του κακού".

Ο δολοφόνος, ήρωας στο κόμικ του Leibel είχε μια συνήθεια. Έσφαζε γυναίκες και μετά στράγγιζε το αίμα από το κορμί τους. Έτσι ένιωθε σεξουαλική διέγερση.

leibel syndrome

Το στρίψιμο της βίδας

Ο Leibel ήταν σκοτεινός, αναζητούσε τη ρίζα του κακού στο μυαλό του. Μετά το θάνατο της μητέρας του το 2011, ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν απολάμβανε πλέον την οικονομική υποστήριξη της οικογένειας του σύμφωνα με τους Times.

Το 2014 πηγαίνει στα δικαστήρια τον πατέρα του. Η σχέση τους είχε γίνει "πικρή" αναφέρει η Global News.

Το 2015 ο Leibel καταθέτει αίτηση διαζυγίου από την πρώτη γυναίκα Amanda Braun με την υπόθεση ακόμη να εκκρεμεί.

Κανείς δεν ξέρει πότε συνάντησε την μελαχρινή από την Ουκρανία που βρέθηκε στο Λος Άντζελες το 2014. Είχε σπουδάσει νομική και στις φωτογραφίες της στα κοινωνικά δίκτυα ήταν ένα κορίτσι που απολάμβανε το παραμύθι του Χόλιγουντ ποστάροντας selfies από τη Λεωφόρο της Δόξας.

IAN2 copy

Η Kasian γέννησε την κόρη τους στις 3ης Μαΐου του 2016. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 20ης Μαΐου ο Leibel συλλαμβάνεται για σεξουαλική επίθεση ενάντια τρίτου αναφέρουν οι Times. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση $100.000.

Η σύλληψη του προκάλεσε ένταση στη σχέση του ζευγαριού. Η Kasian έφυγε από το σπίτι και επέστρεψε στη μητέρα της. Όταν επέστρεψε στο διαμέρισμα που έμενε με τον Leibel για να συζητήσει μαζί του ήρθε αντιμέτωπη με το τέλος της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ