ΚΟΣΜΟΣ

Ράκα: Περίπου 800 τζιχαντιστές του ISIS έχουν απομείνει στην πόλη

Ράκα: Περίπου 800 τζιχαντιστές του ISIS έχουν απομείνει στην πόλη
REUTERS/Rodi Said

Περίπου 400 με 800 τζιχαντιστές του ISIS έχουν απομείνει στη Ράκα  της Συρίας, ενώ περισσότερο από το 75% της πόλης έχει εκκαθαριστεί από τους τελευταίους θύλακες της οργάνωσης. Αυτά δήλωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον και μετέδωσε το Sputnik.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, 400 με 800 μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’ παραμένουν στην Ράκα και μιλάμε για τέσσερα τετραγωνικά χιλιόµετρα», τόνισε ο Ντίλον στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 75% της πόλης έχει ελευθερωθεί από τους τζιχαντιστές, έπειτα από σημαντική πρόοδο που σημείωσαν οι δυνάμεις του συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα.

2017 09 25T131511Z 848148282 RC1F9341C140 RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA RAQQA

REUTERS/Rodi Said

Εντούτοις, επισήμανε ότι η πλειοψηφία των τζιχαντιστών που παραμένουν στην πόλη είναι «ξένοι και σκληροπυρηνικοί μαχητές που θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι θανάτου».

Οι τζιχαντιστές έχουν περιχαρακωθεί σε πολυώροφα κτίρια στην πόλη και εξακολουθούν να ελέγχουν το στάδιο και το συγκρότημα του κρατικού νοσοκομείου, το οποίο έχουν μετατρέψει σε αρχηγείο τους, πρόσθεσε ο Ντίλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ