ΚΟΣΜΟΣ

Τι απαντά ο εκπρόσωπος της Fraport για τη διαιτησία με το ελληνικό κράτος

Τι απαντά ο εκπρόσωπος της Fraport για τη διαιτησία με το ελληνικό κράτος
EUROKINISSI

Διευκρινίσεις ως προς τη διαδικασία επίλυσης των τεχνικών διαφορών για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία αγόρασε τον περασμένο Απρίλιο έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, δίνει η Fraport Greece, έπειτα από δημοσίευμα του Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο θα ζητούσε αποζημίωση περίπου 70 εκατ. ευρώ για την κατάσταση στην οποία τα παρέλαβε.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία και το Ελληνικό Δημόσιο συνεργάζονται αρμονικά και σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζεται η ταχεία εκτέλεση του έργου.

"Η πραγματοποίηση της μεγαλύτερης παραχώρησης στην ιστορία της Ελλάδας αποτελεί ένα σύνθετο και πολύπλοκο, τεχνικά και λειτουργικά, έργο. Από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης έως σήμερα, η Fraport Greece και το Ελληνικό Δημόσιο συνεργάζονται με επιτυχία για την ομαλή λειτουργία του έργου αυτού. Τυχόν συμβατικές διαφορές που ανακύπτουν στο πλαίσιο εκτέλεσης της Σύμβασης δεν αναιρούν την ποιότητα αυτής της συνεργασίας και σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζουν την ταχεία εκτέλεση των έργων", αναφέρει η εταιρεία.

"Η διαδικασία της Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η οποία προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση παραχώρησης, αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική για τέτοιου μεγέθους έργα και εντάσσεται στο πλαίσιο της ταχείας επίλυσης των διαφορών και της ομαλής εκτέλεσης των συμβάσεων, ώστε να προωθείται η υλοποίηση των έργων χωρίς αμφισβητήσεις και εμπόδια. Η Fraport Greece ύστερα από την έγκριση των 14 master plans από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων είναι έτοιμη να προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες στην υλοποίηση των έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η εποικοδομητική αυτή συνεργασία συνεχίζεται απρόσκοπτα", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ