ΚΟΣΜΟΣ

Αποφυλακίζεται ο Ο’ Τζέι Σίμπσον

Αποφυλακίζεται ο Ο’ Τζέι Σίμπσον
REUTERS/Jason Bean/Pool/File Photo

Ακόμη και αύριο, Κυριακή, ενδέχεται να αποφυλακιστεί ο Ο’ Τζέι Σίμπσον, που βρέθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για ληστεία.

Ο 70χρονος σήμερα, πρώην παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου, που εξέτιε ποινή κάθειρξης σε φυλακή της Νεβάδα από το 2008, αποφυλακίζεται μετά από απόφαση της αρμόδιας επιτροπής τον Ιούλιο, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστά ούτε ο ακριβής χρόνος, ούτε ο τόπος της αποφυλάκισής του, όπως και τα προσωπικά του σχέδια στη ζωή μετά τη φυλακή.

Ο Ο’ Τζέι Σίμπσον, ήταν ο πρωταγωνιστής της «δίκης του αιώνα» στις ΗΠΑ, όταν το 1994 βρέθηκε κατηγορούμενος για τον φόνο της πρώην συζύγου του Νικόλ Μπράουν και του φίλου της Ρόναλντ Γκόλντμαν.

Έπειτα από μια ακροαματική διαδικασία που κράτησε 133 ημέρες και την οποία κάλυπταν ζωντανά σχεδόν όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι ένορκοι ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους.

«Εμείς οι ένορκοι αποφανθήκαμε ότι ο κατηγορούμενος, Orenthal James Simpson, είναι αθώος για το έγκλημα της δολοφονίας», ανακοίνωσε ο γραμματέας του δικαστή Lance Ito στις 3 Οκτωβρίου 1995, με εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να ακούν την ετυμηγορία σε απευθείας μετάδοση, ενώ εκείνη την ημέρα τα βραδινά δελτία ειδήσεων των τριών μεγαλύτερων σταθμών των ΗΠΑ αφιέρωσαν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο απ’ ό,τι στον πόλεμο της Βοσνίας και τη βομβιστική επίθεση στην Οκλαχόμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ