ΚΟΣΜΟΣ

Μασσαλία: Ο δράστης συνελήφθη δύο μέρες πριν την επίθεση, για ληστεία και αφέθηκε ελεύθερος

Μασσαλία: Ο δράστης συνελήφθη δύο μέρες πριν την επίθεση, για ληστεία και αφέθηκε ελεύθερος
REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Ο δράστης που επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο νέες γυναίκες το απόγευμα της Κυριακής, στη Μασσαλία, είχε συλληφθεί και στη συνέχεια αφεθεί ελεύθερος από την αστυνομία, δύο μέρες πριν το περιστατικό. Αυτό δήλωσε πηγή που πρόσκειται στις έρευνες της αστυνομίας, στο πρακτορείο Reuters. 

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο δράστης είχε συλληφθεί από την αστυνομία στην Λιόν στις 29 Σεπτεμβρίου ως ύποπτος για ληστεία αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η ταυτότητά του πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστη. «Ο δολοφόνος είχε οκτώ διαφορετικά ψευδώνυμα. Κάθε φορά που τον σταματούσαν παρουσίαζε μια διαφορετική ταυτότητα. Γι αυτό είναι τόσο δύσκολο. Μια φορά είπε ότι ήταν γεννημένος στη Γαλλία, μια άλλη ότι ήταν γεννημένος στην Αλγερία», είπε η πηγή.

Σημειώνεται πως ο δράστης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός στρατιώτη, αφού προηγουμένως είχε σκοτώσει με μαχαίρι τις δύο γυναίκες μπροστά στον Σεν-Σαρλ, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας, το απόγευμα της Κυριακής, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε αργά το βράδυ το αυτοαποκαλούμενο ισλαμικό κράτος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν περίπου 30 ετών και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν διέπραξε την επίθεση. Οι γαλλικές Αρχές πάντως θεωρούσαν ήδη πιθανότερο σενάριο αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας πριν ο ISIS αναλάβει την ευθύνη.

2017 10 01T183108Z 664413180 RC19CFD20E60 RTRMADP 3 FRANCE SECURITY MARSEILLE 1

Paul-Louis Leger/NEWZULU/via REUTERS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ