ΚΟΣΜΟΣ

Ουάσινγκτον: Νύχτα ταραχών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Newsroom Newsroom

Σχεδόν μια ώρα πέρασε στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου το βράδυ της Παρασκευής ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από την προεδρική κατοικία για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο CNNi πως πρώτα είχαν οδηγηθεί στο καταφύγιο η Μελάνια Τραμπ και ο γιος του ζευγαριού, Μπάρον. Η εφημερίδα New York Times ήταν η πρώτη που αποκάλυψε πως ο Αμερικανός πρόεδρος μπήκε στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου για κάποια ώρα.

Δεύτερη πηγή δήλωσε στο CNNi ότι «σε περίπτωση που ο κίνδυνος στον Λευκό Οίκο βρεθεί στο κόκκινο και μετακινηθεί ο πρόεδρος στο Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης του Λευκού Οίκου, τότε η Μελάνια Τραμπ, ο Μπάρον Τραμπ ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της πρώτης οικογένειας μετακινείται επίσης».

Η κατάσταση στην αμερικανική πρωτεύουσα παραμένει «εκρηκτική», με το Λευκό Οίκο να προειδοποιεί τους εργαζόμενούς του να μην φορούν τα διακριτικά τους σε εμφανές σημείο μέχρι να φτάσουν σε κάποια είσοδο όπου βρίσκονται πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ