ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Χτύπησε» το Τέξας ο τυφώνας Χάνα - Κολύμπι στα... νερά από τις πλημμύρες

Newsroom Newsroom

Σάρωσε το τελευταίο εικοσιτετράωρο τις νότιες αμερικανικές πολιτείες ο τυφώνας Χάνα, με το Τέξας, ειδικότερα, να έρχεται αντιμέτωπο με τη μανία της φύσης

Δρόμοι πλημμύρισαν σε αρκετές κομητείες του Τέξας, ενώ αμερικανικά ΜΜΕ κατέγραψαν συγκλονιστικά πλάνα με πολίτες να... κολυμπούν στους γεμάτους από νερό δρόμους της πολιτείας αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο Μεξικό, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις αγνοούνται στα σημεία απ' όπου πέρασε ο τυφώνας Χάνα, προκαλώντας πλημμύρες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Μια γυναίκα και η κόρη της έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά καθώς προσπαθούσαν να περάσουν φουσκωμένο ποτάμι με αυτοκίνητο στην πολιτεία Κοαουίλα, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανέφερε ο μεξικανικός Τύπος.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στην ίδια μεξικανική πολιτεία, που πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες 48 ώρες.

Πάνω από χίλιοι Μεξικανοί συνεχίζουν να φιλοξενούνται σε προσωρινά καταφύγια μετά το πέρασμα της καταιγίδας, που πριν υποβαθμιστεί σε αυτή την κατηγορία ήταν ο πρώτος τυφώνας της περιόδου στα παράλια του Ατλαντικού.

Όταν έπληξε το Τέξας, φέρνονταςε σφοδρές βροχοπτώσεις και σφοδρές ριπές ανέμου, η Χάνα ήταν τυφώνας κατηγορίας 1.

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι υπάρχει ακόμη κίνδυνος πλημμυρών και κατολισθήσεων στο βόρειο Μεξικό.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ