ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Σρι Λάνκα: Πολιτικός τρώει ωμό ψάρι on camera για να δείξει ότι είναι ασφαλές

Newsroom

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Σρι Λάνκα ο… ιδιαίτερος τρόπος που επέλεξε ο πρώην υπουργός Αλιείας της χώρας, Ντίλιπ Γουεντααράτσι, για να πείσει τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν κορωνοϊό από την κατανάλωση τοπικών ψαριών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Γουεντααράτσι δάγκωσε μπροστά στις κάμερες ένα ωμό ψάρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της χώρας, Κολόμπο.

Η κίνηση αυτή του πρώην υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να ενθαρρύνει τις πωλήσεις αλιευμάτων, οι οποίες έχουν πληγεί τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει η ίδια πηγή, η κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις ψαριών οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων Covid 19 στην Κεντρική Ψαραγορά του Κολόμπο.

Δεκάδες χιλιάδες τόνοι ψαριών έχουν παραμείνει απούλητοι μετά το αναγκαστικό «λουκέτο» στην Ψαραγορά, ενώ και οι τιμές γι' αυτό το βασικό είδος της τοπικής διατροφής έχουν μειωθεί δραματικά.

«Οι συμπολίτες μας που εργάζονται στον χώρο της αλιείας δεν μπορούν να πουλήσουν τα ψάρια τους γιατί ο κόσμος δεν τα τρώει» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός της αντιπολίτευσης, που μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του υπουργείου Αλιείας.

Κρατώντας στο χέρι του ένα ωμό ψάρι, ο Γουεντααράτσι διαβεβαίωσε τους πολίτες της χώρας ότι η κατανάλωσή του είναι απολύτως ασφαλής και μάλιστα έφαγε και μια... ωμή μπουκιά, για να το αποδείξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ