ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες like για τον Γερμανό και τους Τούρκους γείτονές του

Newsroom

Αίσθηση και εκατοντάδες χιλιάδες κλικ στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε η διαφήμιση γνωστή αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Γερμανίας, που αναδεικνύει το θέμα της μοναξιάς στις γιορτές, σε συνδυασμό με την καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού, με πρωταγωνιστές μία οικογένεια Τούρκων μεταναστών, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Σύμφωνα με το σενάριο της διαφήμισης, ο πειθαρχημένος και μοναχικός Γερμανός κ. Schmidt καρατάει αποστάσεις από τους φασαριόζους Τούρκους γείτονές του και ενοχλείται από τα παιχνίδια των παιδιών τους.

Ο κ. Schmidt απορρίπτει αρχικά τον μπακλαβά που του σερβίρει η οικογένεια των μεταναστών.

Αργότερα όμως, όταν αρρωσταίνει από τον κορωνοϊό και μπαίνει σε καραντίνα, τα παιδιά της οικογένειας του ετοιμάζουν εορταστικό γεύμα και του το πηγαίνουν στο σπίτι. Ο ασθενής άνδρας συγκινείται αυτή τη φορά, όταν μέσα στον δίσκο που του άφησαν στην πόρτα του βλέπει μαζί με το γεύμα τον μπακλαβά που του έφεραν.

Η διαφήμιση τελειώνει με τη φράση στα τουρκικά «το καλύτερο πράγμα στον κόσμο είναι να κάνεις φίλους».

Το διαφημιστικός σποτ που φτιάχτηκε για τα Χριστούγεννα, παρακολουθήθηκε εκατοντάδες χιλιάδες φορές στα κοινωνικά μέσα και έλαβε χιλιάδες likes μέσα σε δύο ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ