ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο: Το αξέχαστο 2020 μέσα σε τέσσερα λεπτά

Newsroom

Το 2020 ήταν δύσκολο για όλους. Για άλλους περισσότερο και για άλλους λιγότερο. Αλλά σίγουρα για όλους.

Το έτος που φεύγει ήταν «η χρονιά της πανδημίας» και σημαδεύτηκε κυρίως από αυτή. Ωστόσο, συνέβησαν κι άλλα δυσάρεστα γεγονότα.

Όλα αυτά, προσπάθησε να συγκεντρώσει σε ένα βίντεο μόλις τεσσάρων λεπτών ο Ελβετός καλλιτέχνης, Cee-Roo και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ανατριχιαστικό.

Το βίντεο εστιάζει στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ξεκινώντας από την Ουχάν και προχωρώντας σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας τους άδειους δρόμους, το φόβο των ανθρώπων και τη μεγάλη μάχη του ιατρικού προσωπικού.

Στη δημιουργία του Cee-Roo συμπεριλαμβάνονται και άλλα «μαύρα» γεγονότα του 2020 όπως η έκρηξη στη Βηρυτό, η πύρινη κόλαση στην Αυστραλία και τον Αμαζόνιο, η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ και αυτός του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ανάμεσα στον πόνο και την απώλεια, ο Ελβετός καλλιτέχνης «σφηνώνει» και λίγες στιγμές αισιοδοξίας όπως οι άνθρωποι σε καραντίνα που τραγουδούσαν και έπαιζαν μουσική στα μπαλκόνια τους, ασθενής που χειρουργείται στον εγκέφαλο και παίζει βιολί, οι αστυνομικοί που γονάτισαν μπροστά σε διαδηλωτές προς τιμήν του Φλόιντ και οι υψωμένες γροθιές πολιτών όλου του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ