ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Αποστολή CNNi στη Γουχάν: Ένας χρόνος μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

Newsroom

Στο τόπο από όπου ξεκίνησε το φονικό του ταξίδι ο κορωνοϊός που σκόρπισε θλίψη, απόγνωση την ανθρωπότητα, αλλάζοντας τις παγκόσμιες ισορροπίες και προκαλώντας σειρά ανατροπών στις ζωές των ανθρώπων όλου του κόσμου επέστρεψε η δημοσιογραφική ομάδα του CNNi, έναν χρόνο μετά την αρχική αποστολή της.

Ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Κάλβερ μετέβη εκ νέου στη Γουχάν της Κίνας, εκεί που πριν έναν ακριβώς χρόνο ξεκινούσε το πιο σκληρό lockdown της σύγχρονης ιστορίας της ανθρωπότητας. Πήγε στα ίδια μέρη, συνομίλησε με τους ίδιους ανθρώπους. Και κατέγραψε τις διαφορές.

Τότε, η Γουχάν ήταν μια πόλη κλειστή, δίχως ίχνος ζωής. Με τις εικόνες να προκαλούν σοκ στον πλανήτη, ο οποίος ακόμα ζούσε στην ψευδαίσθηση ότι όλο αυτό δεν τον αφορούσε. Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Η Γουχάν ζει στιγμές σχετικού ελέγχου της διασποράς του κορωνοϊού, σε αντίθεση με άλλες χώρες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πληγές που άνοιξαν από την απώλεια ανθρώπινων ζωών έχουν κλείσει.

Στο ρεπορτάζ του CNNi γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκούς απόγνωσης και ενός κύματος φόβου που παρά την φαινομενική επιστροφή στην κανονικότητα δεν έχει υποχωρήσει σε πολλές περιπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ