ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Γυναίκα αντιδρά μπροστά σε ρατσιστικό μένος προς οδηγό ταξί

Newsroom

Οδηγός της Uber στο Λος Άντζελες δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από επιβάτη αλλά δεν περίμενε ότι μια γυναίκα θα σπεύσει να τον υπερασπιστεί.

Ο άντρας που φέρεται να προέβη στην λεκτική επίθεση προς έναν Φιλιππινέζο οδηγό της Uber καταγράφτηκε σε βίντεο που αργότερα έγινε ανάρπαστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό έγινε στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες κατά την επιβίβαση άντρα ο οποίος είχε μαζί του και τα δυο του παιδιά. Εισερχόμενος όμως στο όχημα κάθισε στην μπροστινή θέση του συνοδηγού, κάτι το οποίο απαγορεύεται με βάση τους κανονισμούς της Uber για προστασία απέναντι στον κορωνοϊό. Του ζητήθηκε να αποβιβαστεί και να ακυρωθεί η κράτησή του δίχως επιβάρυνση, αλλά εκείνος προτίμησε τις ρατσιστικές προσβολές προς τον οδηγό στον οποίο καταλόγισε παράνομη παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η γυναίκα ωστόσο που ήταν μπροστά στο περιστάτικο παρενέβη δυναμικά, ερχόμενη αντιμέτωπη με τον άντρα. Τελικά, παρά την έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας κανένα από τους αντιδίκους δεν θέλησε να κάνει μήνυση και έτσι ο άντρας που επιδόθηκε στα ρατσιστικά σχόλια δεν συνελήφθη ενώ η Uber του απαγόρευσε την χρησιμοποίηση της υπηρεσίας στο μέλλον, εκδίδοντας και ανακοίνωση υποστήριξης στα θύματα τέτοιων επιθέσεων είτε πρόκειται για οδηγούς της είτε για επιβάτες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ