ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Αποκλειστικό CNNi: Στις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου της BioNTech στη Γερμανία

Newsroom

Με στόχο να παράξουν 2,5 δισ. εμβόλια μέχρι το τέλος του έτους, η Pfizer και η BioNTech έχουν βάλει για τα καλά μπροστά τις μηχανές τους.

Πολύ σημαντική, ωστόσο, αναμένεται να είναι η συμβολή του νέου εργαστασίου της BioNTech στην πόλη Μάρμπουργκ της Γερμανίας, από όπου και προγραμματίζεται να προκύψει το ένα δισεκατομμύριο από αυτά.

Ο δημοσιογράφος Φρέντερικ Πλέιτγκεν έλαβε αποκλειστική πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και μεταφέρει στους δέκτες του CNNi τα όσα κατέγραψε από τις προσπάθειες να κερδίσει η Ευρώπη το χαμένο έδαφος στην μάχη των εμβολίων.

Σύμφωνα με την BioNTech, όλη η παραγωγή στο νέο εργοστάσιο περιστρέφεται γύρω από έναν νέο βιοαντιδραστήρα, που παράγει mrna. Μάλιστα η παραγόμενη ποσότητα μπορεί να είναι αρκετή και για περίπου οκτώ εκατομμύρια δόσεις κάθε δύο ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ εμβολιάζουν γρήγορα τους πληθυσμούς τους, η ΕΕ και μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου υποφέρουν από σοβαρές ελλείψεις εμβολίων και αυτό παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η Biontech και η Pfizer έχουν ξεπεράσει σε παραγωγή την ποσότητα εμβολίων που υποσχέθηκαν να χορηγήσουν.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας λέει στο CNNi ότι προσπαθούν συνεχώς να αυξήσουν την παραγωγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ