ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλειστικό CNNi: Σημαντικό ποσοστό των Ρώσων πολιτών υπέρ στρατιωτικής βίας στην Ουκρανία (vid)

Newsroom

Πολύ σημαντικά ευρήματα δημοσιεύει το CNNi στο πλαίσιο αποκλειστικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία και την Ουκρανία από τις 7 έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Αρχικά, ρωτήθηκαν Ρώσοι και Ουκρανοί για το εάν θα ήταν σωστό ή λάθος για τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να επιτύχει διάφορους στόχους.

Ειδικότερα, για να αποτραπεί η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, το 50% των Ρώσων δήλωσε ότι θα ήταν σωστό να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική βία. Ενώ το 25% είπε ότι θα ήταν λάθος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το 70% των Ουκρανών είπε επίσης ότι θα ήταν λάθος και μόλις το 18% ανέφερε ότι θα είναι η σωστή κίνηση.

Τι γίνεται, ωστόσο, όταν η ερώτηση αφορά στη χρήση βίας για την επανένωση της Ρωσίας και της Ουκρανίας;

Πολλοί και στις δύο χώρες απάντησαν ότι δεν θα ήταν υπέρ μιας τέτοιας απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα, το 73% των Ουκρανών είπε ότι διαφωνεί με κάτι τέτοιο, ενώ το ποσοστό των Ρώσων που απαντούν το ίδιο σε αυτή την ερώτηση έφθασε στο 43%.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των Ρώσων ανέφερε ότι αυτό θα ήταν σωστό.

Από εκεί και πέρα, τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί πιστεύουν ότι οι χώρες τους πρέπει να είναι ξεχωριστά έθνη, καθώς μόλις ένας στους δέκα Ουκρανούς πιστεύει ότι η χώρα του πρέπει να είναι ένα με τη Ρωσία.

Αλλά το ένα τρίτο των Ρώσων συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση.

Παράλληλα, σχεδόν τα δύο τρίτα των Ρώσων πιστεύουν ότι Ρώσοι και Ουκρανοί είναι ένας λαός, ενώ τα δύο τρίτα των Ουκρανών από την άλλη πιστεύουν το αντίθετο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ