ΚΟΣΜΟΣ

CNNi: Μετά από μία εβδομάδα βομβαρδισμών στο Κίεβο, Ουκρανοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (vid)

Newsroom

Υπό τους σφοδρούς βομβαρδισμούς επί μία εβδομάδα στα βορειοδυτικά προάστια του Κιέβου, οι Ουκρανοί κατάφεραν τελικά να φύγουν, μετέδωσε η επικεφαλής των διεθνών ανταποκριτών του CNNi, Κλαρίσα Γουάρντ, από την είσοδο της πόλης Ιρπίν.

Μια γέφυρα καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να κινηθούν στο κέντρο του Κιέβου, ανέφερε.

«Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που είναι ξεκάθαρα και εμφανώς ταραγμένοι, φοβισμένοι καθώς έχουν παγιδευτεί μεταξύ σφοδρών βομβαρδισμών για ημέρες και μόλις τώρα αρχίζουν να βγαίνουν έξω από την πόλη», είπε η ανταποκρίτρια του CNNi.

«Πολλοί άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν ακόμη τα σπίτια τους. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συλλάβουν την ιδέα ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τα κατοικίδια ζώα τους, όλα για όσα έχουν δουλέψει τόσο σκληρά. Χρειάζονται πολλά για να είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αυτοί οι άνθρωποι βομβαρδίζονται για επτά συνεχόμενες ημέρες και τώρα μόλις εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Και τα εγκαταλείπουν απρόθυμα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην καταφέρουν να επιστρέψουν», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ