ΚΟΣΜΟΣ

Ιμπραήμ Καλίν στο CNNi: Το πιο δύσκολο θέμα, η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας

Newsroom Newsroom

«Kατά την εκτίμησή μας, το πιο δύσκολο φυσικά είναι η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η οποία πρέπει να προστατευθεί. Φυσικά, η ουκρανική πλευρά δεν μπορεί να συμβιβαστεί σε αυτό».

Τάδε έφη, Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας και «δεξί χέρι» του Ταγίπ Ερντογάν. Μια φράση που περικλείει αλλά και αποκαλύπτει τις δυσκολίες που ενσκύπτουν από τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η δημοσιογράφος, Μπέκι Άντερσον, του CNNi είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του και να αντλήσει την πληροφόρηση ότι η ρωσική απαίτηση για αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας και της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς είναι «μη ρεαλιστική».

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε ότι στα άλλα θέματα, «θα μπορούσαν να υπάρχουν μικρές διαφορές από εδώ και από εκεί, αλλά ίσως βρουν έναν τρόπο να καταλήξουν σε κάποιου είδους συμφωνία».

Αλλά επέμεινε ότι για να μπορέσει να υπάρξει προοπτική συνάντησης σε επίπεδο ηγεσίας, θα πρέπει να έχει γίνει προεργασία για να διεξαχθεί σοβαρή συζήτηση στο θέμα της εδαφικής ακεραιότητας, του Ντονμάς και της Κριμαίας δηλαδή.

«Επειδή αφορούν κατευθείαν την καρδιά του θέματος, που είναι η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ