ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο CNNi: «Στάχτες» το Ιρπίν, νεκροί πολίτες, συντρίμμια και ανυπολόγιστη καταστροφή

Newsroom

Βίντεο που τράβηξε μια ουκρανική ΜΚΟ και εστάλη στο CNNi, δείχνει την πλήρη έκταση της καταστροφής στην πόλη Ιρπίν της Ουκρανίας.

Οι εικόνες καταγράφηκαν, αφότου οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν ρωσικά στρατεύματα από την πόλη τις τελευταίες 36 ώρες.

Το CNNi εντόπισε γεωγραφικά και επαλήθευσε την αυθεντικότητα του βίντεο, που τραβήχτηκε από το Ukrainian Witness Project, το οποίο εξιστορεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Είναι από τα πρώτα βίντεο εδώ και εβδομάδες από το ανατολικό τμήμα του Ιρπίν, καθώς οι σφοδρές μάχες κατέστησαν αδύνατη την ασφαλή πρόσβαση. Τη Δευτέρα, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε, ότι τα στρατεύματα της Ουκρανίας έχουν ανακτήσει την περιοχή από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το βίντεο, που γυρίστηκε την Τρίτη, δείχνει την πόλη ερημωμένη. Μπορεί να σταμάτησαν οι πυροβολισμοί και οι βόμβες, ωστόσο οι καταστροφές που άφησαν πίσω τα ρωσικά στρατεύματα είναι ανυπολόγιστες.

Εκτός από τα συντρίμμια και τις καταστροφές κτηρίων, πτώματα πολιτών φαίνεται να κείτονται στους δρόμους.

Ένας άνθρωπος με δερμάτινο μπουφάν φαίνεται στις εικόνες νεκρός. Δίπλα του είναι ένα καρότσι. Ένα άλλο θύμα φαίνεται στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, να έχει σκοτωθεί από σφαίρες. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε πτώματα στο βίντεο. Δεν είναι σαφές πώς και πότε πέθαναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ