ΚΟΣΜΟΣ

Πέτρο Ποροσένκο: Σας παρακαλώ, βοηθήστε μας για να σας σώσουμε

Newsroom

Δραματική έκκληση προς την διεθνή κοινότητα απηύθυνσε σε μήνυμά του ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, λέγοντας ότι η Ουκρανία έχει πληρώσει το υψηλότερο δυνατό τίμημα για να σταματήσει τους Ρώσους.

«Η Ουκρανία πλήρωσε ίσως το υψηλότερο τίμημα. Κάθε μέρα με δεκάδες τόνων ουκρανικού αίματος, με ζωές Ουκρανών ηρώων, και πολεμούν εδώ όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Σας παρακαλώ, βοηθήστε μας να σας σώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στα κράτη που είναι διστακτικά στην παροχή περαιτέρω βοήθειας, είπε ότι αυτό που μετράει τώρα είναι η χάραξη κοινής γραμμής και το ενωμένο μέτωπο ενάντια στον Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Θέλω να απευθυνθώ στα κράτη που διστάζουν. Πρέπει να είμαστε δυνατοί, ενωμένοι κατά του Πούτιν. Μπορεί να φθάσει όσο μακριά εμείς του επιτρέψουμε. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να τον σταματήσουμε στην Ουκρανία», υπογράμμισε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι πρέπει να αυξηθούν οι κυρώσεις από τη Δύση με εισαγωγή και της πολιτικής του εμπάργκο.

«Πρέπει να αυξήσουμε τις κυρώσεις. Πρέπει να εισάγουμε το εμπάργκο. Ειδικά στο ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, γιατί κάθε μέρα απουσίας του εμπάργκο, ο πλανήτης πληρώνει 1,5 δισ. δολάρια στη Ρωσία, ανά μέρα. Και αυτό γίνεται κάθε μέρα», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ