ΚΟΣΜΟΣ

Πληροφορίες CNNi: Περισσότερες από 6.000 υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου διερευνώνται στην Ουκρανία

Newsroom

Τα εγκλήματα πολέμου από τη μεριά της Ρωσίας στην Ουκρανία βρίσκονται στο μικροσκόπιο της γενικής εισαγγελέως του Κιέβου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του CNN εξετάζει πάνω από 6.000 υποθέσεις.

Αυτό μετέδωσε ο ανταποκριτής του CNNi στη Λβιβ, Ραφαέλ Ρόμο, προσθέτοντας, ότι «οι Ουκρανοί έχουν προσκαλέσει μια ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων για να μπορέσουν και άλλοι να αναλύσουν τα ευρήματά τους».

Σε άλλο σημείο της ανταπόκρισης ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για 22.000 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη μαρτυρική Μαριούπολη, επικαλούμενος Ουκρανούς αξιωματούχους, επισημαίνοντας ότι η πόλη δεν έχει πέσει ακόμα παρά τους ανελέητους βομβαρδισμούς των Ρώσων.

Ενώ σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από τη μεριά του στρατού του Βλάντιμιρ Πούτιν, επισήμανε ότι το CNN δεν μπορεί να επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό, ωστόσο αναμετέδωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ουκρανικές μονάδες που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν «μια δηλητηριώδη ουσία άγνωστης προέλευσης εναντίον Ουκρανών στρατιωτικών και πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ