ΚΟΣΜΟΣ

Ανταπόκριση CNNi: Βόλτα από τη βεράντα έως τον κήπο για τους εγκλωβισμένους κατοίκους της Σαγκάης

Newsroom

«Μπορώ να φύγω από τη βεράντα μου και να βγω στο συγκρότημα κατοικιών μου για μια μικρή βόλτα».

Υπό άλλες συνθήκες, μια τέτοια αποκάλυψη θα προκαλούσε απορίες. Ωστόσο, στη Σαγκάη αυτές τις μέρες, προκαλεί αισιοδοξία στους έγκλειστους πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες ενός εκ των σκληρότερων lockdown που έχουν καταγραφεί στα χρόνια της πανδημίας.

Τα περισσότερα καταστήματα στην πόλη εξακολουθούν να είναι κλειστά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

Ωστόσο, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων, κυβερνητικά στελέχη αποφάσισαν να δώσουν μια «ανάσα ελευθερίας» σε πολίτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βγουν για βόλτα στο συγκρότημα κατοικίων, εφόσον στη γειτονιά δεν έχει παρατηρηθεί κρούσμα τις τελευταίες επτά μέρες.

Ο τρόμος πάντως των πολιτών από τον αυστηρό εγκλεισμό στη Σαγκάη, φαίνεται ότι έχει φέρει τον πανικό και σε άλλες πόλεις της Κίνας που προς ώρας απολαμβάνουν περισσότερων ελευθεριών, οι κάτοικοι των οποίων όμως σπεύδουν μαζικά να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Ντέιβιντ Κάλβερ, ανταποκριτή του CNNi στη Σαγκάη, ο οποίος και ζει από πρώτο χέρι τις συνέπειες του lockdown.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ