ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νοσηλεία τραυματιών σε ΜΕΘ ακόμα και εντός τρένων

Newsroom

«Στην αρχή όταν άρχισε να αναπνέει από μόνη της και ήταν ακόμα στο Μικολάιβ, με άφησαν να μπω στη ΜΕΘ. Μπήκα μέσα και, απροσδόκητα, είπε: "μαμά", με δάκρυα στα μάτια. Χάρηκα τόσο πολύ που με θυμήθηκε και που δεν έχασε τη μνήμη της».

Συναισθήματα φόβου και λύτρωσης μητέρων που βλέπουν τα παιδιά τους να νοσηλεύονται μοιράζονται γυναίκες σε όλη την Ουκρανία.

Ο πόλεμος είναι αυτός που ανάγκασε εκατοντάδες ασθενείς να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες πόλεις όπως τη Λβιβ.

Μάλιστα, πραγματοποιούν αυτό το δύσκολο και γεμάτο φόβο ταξίδι με τρένα τα οποία περιέχουν αυτοσχέδιες ΜΕΘ.

Η δημοσιογράφος, Άισα Σοάρες, συνάντησε μερικούς εξ όσων τραυματίστηκαν στον παράλογο πόλεμο της Ρωσίας αλλά και τους γιατρούς που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πολεμικές τους πληγές.

Πολλές εξ αυτών, μάλιστα, είναι τέτοιες που δεν έχουν προηγούμενο στην κλινική εμπειρία των γιατρών, με αποτέλεσμα να συμβουλεύονται τη βιβλιογραφία.

«Έχω κάνει επέμβαση που διάβασα μόνο στα βιβλία και οι συνάδελφοί μου από την Αυστρία και τη Γερμανία, έχουν επίσης κάποια εμπειρία. Αλλά και αυτοί δεν έχουν δει ποτέ τόσο σοβαρή περίπτωση», τονίζει γιατρός αναφερόμενος σε συγκεκριμένη περίπτωση 19χρονου που έχει υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ