ΚΟΣΜΟΣ

Ρεπορτάζ CNNi: Νέα εδαφικά κέρδη για τους Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης

Newsroom

«Βλέπουν ότι ζούμε καλύτερα και δεν σκέφτονται καν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτούς - όχι με εμάς. Νομίζουν ότι ζούμε καλά γιατί είμαστε κάτω από την επίδραση της Αμερικής και γιατί μας δίνει τα πάντα δωρεάν. Μας μισούν γι' αυτό και μας ληστεύουν και μας σκοτώνουν. Είναι τρελό»

Οι Ουκρανοί περιγράφουν το μίσος των Ρώσων προς το πρόσωπό τους. Ένα μίσος που οδήγησε σε εισβολή, και έναν πόλεμο που τις τελευταίες εβδομάδες έχει μεταφερθεί στα ανατολικά.

Πλέον, όμως, προωθούν περισσότερο τις θέσεις τους προς τα ρωσικά σύνορα, σε ένα ντεμαράζ επιτυχιών στην περιοχή του Χαρκόβου. Ο δημοσιογράφος, Νικ Πάτον Ουόλς βρίσκεται σε χωριά της περιοχής στα οποία διεξάγονται μάχες και καταγράφει την προώθηση των στρατιωτών του Κιέβου, η οποία γίνεται με γρήγορα μεν, προσεκτικά δε βήματα εξαιτίας του φόβου για νάρκες.

Ανάμεσα στους μαχόμενους στρατιώτες, είναι και ο 19χρονος Άντον ο οποίος δεν ανέμενε ότι σε αυτή την ηλικία θα δεχόταν κλήση για να υπερασπιστεί την πατρίδα του και να χειριστεί όπλα τελευταίας τεχνολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ