ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Κατέρρευσε φρουρός κατά το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ

Newsroom

Εξαντλητικό για κάποιους ανθρώπους αποδεικνύεται το τελετουργικό της διαδικασίας μέχρι την μεταφορά της βασίλισσας Ελισάβετ στην τελευταία της κατοικία. 

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άτομα περίμεναν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ελισάβετ, ένας φρουρός που επιτηρούσε το φέρετρο λιποθύμησε, αφήνοντας εμβρόντητο το πλήθος.

Ο άνδρας είχε νωρίτερα κατέβει για λίγο από το βήμα. Μόλις επέστρεψε η αδυναμία του ήταν αισθητή ως που τελικά κατέρρευσε. Η ζωντανή μετάδοση διακόπηκε για αρκετά λεπτά και η αστυνομία έσπευσε να βοηθήσει τον άνδρα, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται από χθες στο Γουέστμίνιστερ. Το φέρετρο της έχει τοποθετηθεί σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα που ονομάζεται καταπέλτης και φυλάσσεται όλο το εικοσιτετράωρο από μονάδες της σωματοφυλακής της.

Με τη λίστα των προσκεκλημένων που ανακοινώνουν την παρουσία τους στο μεγάλο γεγονός να μεγαλώνει διαρκώς -υπενθυμίζεται ότι την ελληνική πολιτεία θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου- χιλιάδες Βρετανοί προστίθενται για τρίτη ημέρα στην ουρά περιμένοντας να αποδώσουν το ύστατο χαίρε στην βασίλισσα.

Το πρωί της Παρασκευής η ουρά έφτανε τα εννέα χιλιόμετρα με τον χρόνο αναμονής να ξεπερνά τις εννέα ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ